pipaxy#27
Kedves Morgo, nem kell ilyen szigorúan értelmezni, azt amit leírok. Az a kijelentésem, hogy „nem él ott meg semmi” nem foglalta magában az egysejtűeket. Bár nem írtam, de kellett volna, hogy egysejtűeknek biztosan kell ott lenniük, hiszen a levegő tele van velük! Csak ki kell tenni az udvarra egy edénybe jó klóros csapvizet (klóros, hogy alapból ne legyen benne semmi élőlény) és néhány nap múlva, ha napfény is éri szépen bezöldül és még pezsegni is fog egy kicsit. A levegőből belekerülnek az algák a vízbe és ott elszaporodnak. Olyat is olvastam, hogy az algák még a felhőképződést is befolyásolhatják. Szóval az természetesnek vehető, hogy a sarkokon is megvannak ezek az élőlények, a szél mindenhova elhordja őket.
"ahhoz hogy az egész Föld betelepülhessen az élettel muszáj volt kifejlődnie az emlősöknek, "
errol kerdezd meg a bakteriumokat, rovarokat, novenyeket...
Távol a partoktól benn a „jégsivatagban” szerintem se rovarok, se –többsejtű- növények, egysejtűek növények is, ahogy a belinkelt írás látszik, azok is csak az egynéhány csupasz sziklaormon. Nem is tudom, van olyan fagyálló rovar, ami kibír mondjuk –10 fokot megfagyás nélkül?
"Kíváncsi lennék, hogy van-e olyan baktérium jelenleg pl. az én testemben, ami egykor mélytengeri volt."
Darwin bacsi szerint igen.
Darwin bácsi szerintem mit sem tudott arról, hogy kilométerekre az óceán felszíne alatt hőforrások találhatók, és arra alapuló életközösség van ott lent. De javítson ki valaki, ha nem jól tudom.