• galocza
    megint a klasszikus kérdés: ha semmiképp nem venném meg a cuccot, miért jelent bevételkiesést bárkinek is? nem okoztam semmilyen kárt senkinek, mert amúgy sem lett volna belőlem senkinek haszna. kár összemosni lopással. egy rossz hasonlattal élve (ezekben a dolgokban nincs jó tárgyi hasonlat): olyan mintha átmennék a szomszédhoz (akivel nem is ismerjük egymást túl jól), kölcsönvenném a fűnyíróját, lenyírnám vele a kertemet, lepucolnám, pótolnám a benzint és ugyanúgy visszatenném. csak a "szoftverlopás" esetében még amortizációval sem kell számolni...
    más: jogom van biztonsági másolatot készíteni. mégis hogyan, amikor cdtől dvdn keresztül a játékokig mindent másolásvédelemmel látnak el (vagy legalábbis próbálkoznak)? az nem jogsértő? elvileg jogsértést követek el, amikor ripet készítek a dvdmről (amit gyakran megteszek, mivel sokkal kényelmesebb a kezelése szgépen, asztali lejátszóm meg nincs).
    megint más: az árak kérdése. régen én is sokallottam a játékárakat, viszont egy jó játékért (gondolok magas újrajátszhatósági értékre is pl) nem is olyan drága az akár 10-15e ft. egy másfél órás mozifilmért egy csodamoziban este kiad az ember 1k-t+járulékos költségek. az említett 10-15be belefér 15-22,5 óra játékidő, amit nagyon kevés játék nem teljesít, de nem is ezekről beszélek. a dvdk ára szvsz reális, a zenei cdké viszont abszurd pl összehasonlítva a dvdkkel - ebből látszik, mennyi arányaiban a valós produkciós (nem előállítási) költség és mennyi a kasza...
    megint megint más: minek a másolásvédelem? visszatartott ez valaha bárkit is? a fizető vásárlókat rohadtul irritálja, a nemfizetők meg jót röhögnek rajta.
    megint megint megint más: emlékeztek régebbi (floppys) progikra? felhívták rá a figyelmet, hogy a t felhasználó első dolga legyen a biztonsági-másolat elkészítése...

megjegyzem, ami tetszik játék azt megveszem (és nem játsom olyannal ami nem), igaz nem újonnan hanem amikor földi színvonalra kerül az ára (aztán töltöm hozzá a paccsot és nocd-t mert idegesít a cdcheck). régebben audiocd, most dvdgyűjteményre szórom el kb az összes pénzem, szóval szvsz fogyasztó vagyok és minden jogom megvan lamentálni...