pemga#22
Ácsi, te azt írtad, hogy nem lehet csak úgy leülni és megírni egy jó rendszert. Ezek olyanok, és nem is akármilyenek. Nem nagyvállalati rendszernek készültek, hanem pl. BeOS esetén eredetileg multimédiás szerkesztőknek akiknek pl. a realtime reagálás volt a fontos. (Nomeg egy csomó örült jó újítás amit nem láttam máshol azóta, és csak szenvedéssel lehet megcsinálni, ld. filtering.) Egy objektumos file-rendszer is jól jönne már...
A linux sem alapvetően nagyvállalati rendszernek készült, hanem hogy otthon is tudjanak a fejlesztők unixolni; az más kérdés, hogy most különféle unixok helyett akarják használni mert a pc-s vas olcsóbb, mint a nagy... (Igaz jóval kevesebb minden tartozik hozzá.) Nomeg a mivel a linuxot sokan maguknak fejlesztgették jóval felhasználóbarátabb lett, mint a nagyunixok.
Egyébként még kevésbé értem mit írsz, mivel a cikk _DESKTOP_ gépekről szól, miért hasonlítod össze nagyvállalati gépekkel, illetve a Windowst hogy tudod összehasonlítani egy akármilyen nagyunix-al? Nem egy kategória, teljesen más célok, teljesen más elvárások.
A "mikor lesz kész" kérdésköröd megintcsak nem értem. Amire te gondolsz azok a "dobozolt" linux disztribúciók, amiket pl. Novell stb. állít elő. Azok már tényleg előfordulhatnak határidős kérdések. De ne azonosítsuk már be a linuxot akármelyik disztribbel, hiszen épp az egésznek a lényege, hogy azt használod amelyik neked tetszik, amelyik a Te igényeidnek leginkább szimpatikus, vagy ha nem tetszik, csinálj sajátot :). A linux lelkét, a kernelt nem fogják siettetni, és a legtöbb egyedi fejlesztésű programjára ez áll.