BlackRose#21
Miért nem láttam volna (nég most is meg van az eredeti BeOS 5 CD-m, igaz, hogy már jó pár éves)... sőt most is érdekel ZetaOS néven fejlődik tovább ha jól tudom. De egy BeOS nég csak állmában sem használható komoly nagyvállalati rendszerekben, az egy hobby OS, ha így nézed a dolgokat akkor a Windows vagy a Linux sem küveteli meg az 5-6000 oldal dokumentációt a komoly adminisztráláshoz, de egy produkciós nagyvállalati rendszer az valami ami kb. pár emelettel nagyobb, ide jönnek a különböző szolgáltatások (service) melyek a BeOS-ban soha meg sem lettek tervezve, nem pedig megírva (pl. directory service...), akkor egy ilyen rendszer szerves része a szorossan integrált szerverprogramok, legyen az IIS vagy Apache, Share Portal Server vagy SQL Server, vagy ISA Server, Exchange Server... stb, melyek nélkül egy nagyvállalati rendszer nem működhet... tehát erre gondoltam, csupán a Windows vagy akármelyik UNIX rendszernek nem kell az a nagy tudomány, de ha egy nagyvállalati rendszer, sőt egy kis és középvállalati rendszer is a kezedbe kerül ez nélkül nem leszel jó admin. Nézd csak me mi jön az MS Small Business Serverel és már látni is fogod, pedig azt nagyvállalati rendszerben semmire sem használhatnád.
És a Linuxosok sem tehetik meg az amikor kész-kész, mert akkor nem lesznek konkurentsek, de nézheted ezt úgy is, hogy a kereskedelmiek is megtehetik, hogy kész amikor kész, mert másképpen nem lehet, valamit nem lehet felfujni, plane nem egy nagyvállalati környezetre szánt rendszerben, ezért késett mindég a Windows Server is, meg a Longhorn is késni fog, de így volt ez a SUn Solarisal is meg a többivel is...