#9Levegő: nos igazából csak két dologra kell ügyelni
1.: Ki kell vonni a levegőből a CO2-őt. Erre speciális szűrőket használnak, amelyek szépen megkötik a CO2-őt (az űrsiklókban pl. a teljes belső levegőmennyiség átfordul 7 percenként ezeken a szűrőkön).
2.: Pótolni kell a fogyó oxigént.
Gyakorlatilag tehát csak oxigént kell felvinni, amit nagy nyomású tartályokban szállítanak, és egy-egy tartály napokra, hetekre elég lehet.
Víz: Ez az egyik legnagyobb tétel, egy-egy embernek napi szinten mintegy 2 liter vízre van szüksége, ezért az ellátóhajók (az ISS esetén eddig az orosz Progresz, hamarosan az európai Jules Verne) többszáz liter vizet visznek fel. Az űrhajókban kevésbé probléma, mert az Hidrogén-Oxigén üzemanyagcellák (amelyek pl. az amerikai űrhajókban az Apolló óta mindig a fő energiaforrást jelentik) a reakcióból fakadóan folyamatosan termelnek vízet, ám az űrállomásokon napellemeket használnak.
Élelem: Az űrsiklókon pl. főleg dehidratált élelmiszert visznek, amelyből minden vizet kivontak, az űrben csak vizet kell hozzá adni, meg kell melegíteni, és már fogyasztható is (kb. olyasmi, mint a levesporok). Az űrállomáson is mindenféle trükköt bevetnek, hogy tápláló, egészséges és ugyanakkor kis helyigényű és könnyű élelmiszert biztosítsanak.