• BiroAndras
    "amúgy rengetegszer kényelmesebb, hogy csak egy képet kell az ember fejében felidézni és nem kell betükön meg egyebeken rágódni, tehát amikor sok betü van az ember fejében azokat könnyebben tartja bent"
    3D-ben naavigálni sokkal nehezebb, mint 2D-ben. Főleg, hogy a monitor is 2D-s. Mondom, és kipróbáltam a 3DNA-t, és szerintem munkára nem alkalmas. Arról nem is beszélva, hogy a munka a legtöbb ember számára szövegszerkesztést (ebbe beletartozik a programozás is), táblázatkezelést vagy adatbázis kezelést jelent. Ezek alapvetően szöveg alapúak, és így szükségképp 2D-sek.
    De végülis mindegy, az Avalon nem lesz 3D, ez egészen biztos.

"a második bekezdésedben viszont ot látom a bibit, hogy bődületes nagy prociteljesítményű grafkarik ritkán szoktak alacsony procitempóval társulni"
    A nagy teljesítményű kártya alatt én mondjuk mai viszonylatban GeForce4 MX400-et értettem. 2 év múlva az első DX9 kártyák lesznek ebben a kategóriában. A legújabb csúcs játékokhoz persze ezek gyengék, de egy 2D feület rendereléséhez bőségesen elegendő a teljesítményük.
    Én nemrég egy játékhoz csináltam egy egyszerű GUI-t ugyanezzel a trükkel, és tökéletesen futott egy ATI Rage nevű őskövületen. Mig a 2D-ben renderelt eredeti verzió R9700-on is nehézkes volt.

"az utolsó bekezdés meg végképp naív gondolat
    az ilyennek a lottózással egyenlő esélyei vannak"
    Otthoni júzerek esetén igen. De a cégek egy teljesen más kategóriát képviselnek. Főleg, ha olyan cégekről van szó, akik több ezer gépet üzemeltetnek.
    Egész más dolog az, amikor egy játék néha lefagy, meg amikor egy számlázó program, vagy banki szoftver pusztul el.