"Az ötlet az, hogy ha a GUI-t a videokaresz rajzolja, akkor az tehermentesíti a procit. Ráadásul így sokkal nagyobb teljesítménnyel lehet garázdálkodni, tehát a megjelenítés gyengébb procikon is gyors, akadásmentes lesz, nagy terhelés mellett is. Mellesleg egy halom új effektet lehet használni anélkül, hogy aggódni kéne a sebesség miatt (pl. el lehet forgatni az ablakokat)."
Nekem csak ezek jutottak eszembe egy korábbi cikkből:
"Egy másik lényeges változás, hogy a grafikus processzornak itt már több alkalmazást kell majd szimultán kiszolgálnia. Blythe szerint a Longhornhoz mellékelt WGF 1.0 a szükséges utasításkészletnek csak az első verzióját tartalmazza, és azokat újabb és újabb fejlesztések követik majd. A Longhorn multitasking 3D rendszeréhez például létfontosságú lesz, hogy a grafikus processzoron a programokat megfelelő időzítéssel futtassa majd. Az elhangzottak szerint az első preemptív megoldás (a Windows 95-től kezdve ilyen multitasking megoldás van a Microsoft OS-ekben) csak a WGF harmadik verziójától lesz elérhető. A preemtív, prioritásos kezelés hiánya azonban logikusan késleltetéseket jelent, amennyiben hirtelen egy másik program kerül előtérbe, és a grafikus meghajtónak egyből annak a megjelenítésével kell foglalkoznia. Erre a kényes kérdésre azonban - valamelyik Longhorn béta verzió kapcsán - legkorábban valamikor jövőre kaphatunk választ."
valamint ebből a cikből:
"A Microsoft reményei szerint az Avalon funkcióinak nagy részét a korábbi operációs rendszerekre is át lehet ültetni, bár Montgomery hozzátette, hogy ennek érdekében a Windows XP, illetve Windows 2003 esetében valószínűleg némi teljesítményvesztéssel kell fizetnünk. "
Ezek mintha ellentmondanának annak amit te is írtál, meg amit én is logikusnak tartanék.
Lehet, hogy ebből a longhornból valamikor tényleg lesz valami, de az NT5 példájából kiindulva, szerintem nem fogják elsietni és talán nem is lesz akkora szám mint ahogy először gondolnánk.