• Kotomicuki
    #11839
    Partra szállni csak ott lehet, ahol azt jelzi az adott provinciánál ("öböl") - és mint a valóságban: egy tengeri deszant sikere nagyban függ a légi- és tengeri fedezettől.
    A 8 transzport-egységet kevesellem, sokkal több kell, mindenből (írtad, hogy jelentős fölényben van a flottája: egy kirakodás sem megy egyik pillanatról a másikra, így bőven odaérhet a flottája és szétverheti a csoportosítást) - ha meg veszteségekre is kell számítani, akkor még annál is több: inkább az üres hajók vesszenek el, mint az évek alatt kiképzett és sokkal nagyobb élőerőt (ezt a legnehezebb pótolni) jelentő hadosztályok.
    A visszafordulás akkor is bekövetkezik, ha csak egy egységnek a beállítható szint alá esik az ellátmánya: ilyenkor az egész kompánia visszatér feltöltődni a kiindulási kikötőbe - és ki is rakodnak, ami megint egy csapás, mert azután (megint) meg kell várni, míg feltöltik a szárazföldi egységek is a készleteiket (újra - és csak fogy, fölöslegesen az a drága hadianyag, meg az idő). Viszont, ha ezt az értéket (az indulásnál módosítható) túl alacsonyra állítva komoly veszteségeket is szenvedhetnek az egységek, mert akkor az utolsó töltényig, -emberig harcolni fognak.
    Azt még hozzátenném, hogy érdemes már előtte megfelelőszámú konvojt is legyártani, hogy a partra vetettek sem maradjanak ellátás nélkül (meg a zsákmányolt hadianyagnak is el kéne jutnia a saját gyáraikhoz) - ehhez a légi- és tengeri biztosítás megléte sem hátrány, mert eléggé sokáig tart azok elkészítése is és jelentős hadianyagkészlet veszíthető, ha ezek gyártására (is, "fölöslegesen") a szükségesnél nagyobb hangsúlyt kell fektetni -> a folyamatos konvojrombolással fektethető két vállra Anglia is; nehogymá' ezt játsszák el az ezt kitalálókkal is...

    Az atombombához (annak tovább fejlesztéséhez) nagyobb szintű reaktor kell: többet kell építeni abban a provinciában, ahol az első elkészült - ezt írja is, ha a fejlesztéseket végignézed.
    Utoljára szerkesztette: Kotomicuki, 2015.03.28. 08:46:35