• archkoven
    Érdekes dolog ez a böngészőmizéria. Én jó ideje használom a Firefox 1.0 pre release-t és őszintén szólva nem látom azokat a hatalmas előnyöket az Exprorerrel szemben amikről egyesek beszélnek. Sőt, mérlegre téve az előnyöket és a hátrányokat, az a véleményem, hogy több a hátránya mintha csak IE-nek.

Számomra a következő előnyökkel szolgált a Firefox használata:
    -van egy oldal amit helyesen jelenít meg amit az IE helytelenül.
    -egy oldalon belül több oldalt is meg lehet nyitni (tab-ok)
    -az IE-vel ellentétben megjegyzi a kedvencek (itt könyvjelzők) menüben a weboldal-nevekhez tartozó ikonokat.
    Hátrányok:
    -sajnos elég sok oldalt nem, vagy helytelenül jelenít meg.
    -gyakrani mikor lenyitom a könyvjelzők menüt, elkezdi a linkeket scollolni lefelé mint az állat, majd mikor megállítom akkor meg az ellenkező irányban, kibaszott idegesítő.
    -több oldalt amit nem tud helyesen megjeleníteni szoftverinstall szükségességét jelzi, de ráklikkelve nem telepíti fel őket.
    -bizonyos oldalakon amikhez kénytelen vagyok Explorert használni (mivel nem működik Firefox-szal) a linkeket már Firefox-ban nyitja meg (amiben nem működik az oldal) így nem állíthatom be a Firefoxot elsődleges böngészőmnek.
    -és végül a legidegesítőbb ami már önmagában is elegendő, hogy visszatérjek az Explorerhez: mikor szöveget gépelek egy fórumba rendszeresen megáll a szöveg és nem hajlandó reagálni a billentyűleütésekre bármit is csinálok. El szoktam menteni a szöveget, újra betöltöm az oldalt, majd beillesztem, de ez sem mindig megoldás, sajnos az egyetlen megoldás, ha erre az IE-t használom. Most, hogy ezt a szöveget írtam kipróbáltam, hogy a végleges verzió tartalmazza-e ezt a hibát és sajnos igen, úgyhogy ezt a szöveget is már Explorerben fejeztem be. Nem tudom, hogy ez a probléma hányakat érint, de akit igen az garantáltan nem fog sokáig kísérletezni ezzel a böngészővel.

Szóval én nem temetném még annyira az Explorert, lehet, hogy nincs tömve funkciókkal, de az én igényeimnek -azt kell, hogy mondjam- jobban megfelel.
    Azok akik azt állítják, hogy a Firefox nagyságrendekkel jobb, meg az Explorer hozzáképest egy elavult versenyképtelen szar azok vagy elfogultak az Microsoft-tal szemben (vannak itt szép számmal), vagy direkt hazudnak, vagy csak okoskodnak.

Még próbálkozom egy ideig a Firefox-szal hátha a végleges verziónak sikerül meggyőzni, de az akkor sincs jól, hogy fórumozáshoz és jópár oldal betöltésére továbbra is az Explorert kelljen használnom.