Kung Fu
  • Sysfox
    #584
    Annyit azért még szeretnék elmondani, hogy nem szabad összekeverni a harcművészetet az "arcművészettel"! Azért, mert volt két WT-s, akik bepofátlankodtak más edzésére osztani az észt, az még nem jelenti azt, hogy mindenki ilyen. Ha leverték őket, akkor megérdemelték.

    Nekem nincs semmi bajom a többi stílussal, nem hirdetem fennen, hogy a Wing Tsun az "überfájter" stílus, hiszen még alig ismerem.

    Nekem pozitívak a tapasztalataim. Amikor először mentem edzésre, én voltam az egyedüli kezdő, társaim mind már hónapok óta tanulták, de senki sem nevetett ki a suta mozdulataim miatt. Sőt! Segített mindenki, elmondta mit csináljak, hogyan tartsam a kezem, stb-stb. Zokszó nélkül segítenek a mai napig. Ez a fajta hozzáállás eléggé kiveszőben van manapság, meg is lepődtem. Jó csapat vagyunk.

    Persze én is fogékony vagyok a hibák korrigálására, nem érzem lealacsonyítónak, hogy egy 10-12 éves kisfiú mutatja nekem a mozdulatok pontos végrehajtását, holott az apja lehetnék a magam 31 évével. Ilyesmi eszembe sem jutott, a hatékony tanulás érdekel.

    Szóval, nem mindenki "arcművész", ne általánosítsunk!