MrImy#37
...hosszú haj rövid ész! Rövid haj...még rövidebb...
Ez egy baromság! 1000 rendszergazda az egész világra kiterjedően (legalább 500 ezren lehetünk). Gondolom ez az ezer ember még csak nem is látta a Linux konzolját. hanem tepelítettem eccer és azóta guru-nak érzem magam.
Nem hiszem hogy ezt így kellene nézni. Én szerintem egy egészségesen konfigurált Linux szerveren 1-2 év alatt lehet beszámolni egy nem tervezett leállásról, a má$ik esetében azt hiszem nem tekinthetünk ilyen nagy távlatokba.
Mondjuk ha Steve Ballmer akkora közgazdász akkor miért nem veszi észre, hogy a piacon fellelhető Linuxos szolgáltatások azért drágábbak, mert hiánycikkről beszélhetünk a mikroökonómia pedig az első oldalakon tárgyalja, hogy egy dolgot nem annyiért kell eladni, amennyi az értéke, hanem amennyiért el lehet.
De azt mondhatom, hogy hamarosan megjelennek szerintem az olcsóbb Linux szolgáltatások a piacon, és akkor mit fog érni a fent elkészített független tanulmány, melyet nem tudni egészen pontosan hogy ki is finanszírozott.
Telepítsünk Linux-ot:
- CD be
- csomag kiválaszt (Office, Mozilla, Gimp...)
- Start
- jelszót, +1 felhasználót megad
- használ
ez kb 1 óra 2000-es gépen (sebesség) - 1 újraindítás
Telepítsünk Windows-t:
- CD be
- wintelepítés (csak OS)
eddig kb 45 perc, ha az új hardverek konfigurálását is belevesszük akár 1 óráig is elmehetünk és vagy 5x újraindítottuk a gépet
- és akkor most kell az Office (ez sem ingyen term. 15 perc)
- akkor vírusvédelem, mert windows alatt anélkül öngyilkosság létezni (10 perc konfigurálás nélkül)
- akkor egyéb szoftverek, (valamii free a képnézegetésre, tömörítésre, lejátszásra, mert nem feltétlenül szeretjük a "rendelkezésre állókat")
...hol is tartunk?
Nem ragozom. Az egyetlen! Érv, ami miatt az otthoni felhasználók nem linux-ot használnak az a játék! (legalábbis mindig itt bukott meg a dolog)
:-)