Starforce
  • keeper2
    Hmmm... akkor ha a cossacks 2-t nem tudják feltörni, hogy sikerült nekem kipróbálni? Igaz, hogy nem játszottam vele azóta sem, csak arra voltam kíváncsi, hogy elindul-e. Ott az eddigi iránynak ellentmondva nem a sf drivernek próbálták elhitetni, hogy az image az eredeti fájl, hanem egyszerűen a drivert törték fel. Végülis, az eredmény a lényeg. Egyébként ha valami oltárira fel akarnak valamit törni, akkor úgyis megteszik, ha mást nem, hát a sok munkával járó úton. Lásd pl. az ultima esetét. Az xpand rallyhoz új telepítőt írtak, ami kihagyja a sf telepítését, és tökéletesen futott. Ezt csak azért csinálták, hogy megmutassák, hogy nem feltörhetetlen, ahogyan addig mindenki ezt hirdette. Erre jött a szabvány céges duma a starforce készítőitől, hogy az csak egy bug miatt történt, ami véletlenül a driverben volt. Holott ez teljesen őrültség, csak a hozzá nem értő hülyék megtévesztésére jó, hiszen, ha egy új telepítő kihagyja a driver telepítését a játékra, akkor lényegtelen, hogy van-e hiba a driverben. Erre az ultima megmutatta, hogy a már biztosra feltörhetetlen driverű :) colin 05-ben is el lehet játszani ugyanezt. Anno ugyanezt játszotta el a valve a half life 2-vel is (persze, a kiadó nyomására). Ha az elején csak annyit mondanak, hogy nem készülnek el időre a programmal, amit ők biztosra tudtak is már akkor, akkor valószinűleg sosem kerül ki a program a netre. De amikor kikerült egy rész, és ők is rájöttek, hogy pontosan mennyi anyaga van a hackernek, akkor az épeszű ember logikája szerint bevallották volna, hogy késni fognak. Ehelyett a komplett agyatlan kiadó logikája szerint inkább meghazuttolták a hackert, ezzel csak felidegesítve, és mintegy ők hergelték bele, hogy mindent a netre rakjon. Épp ezért, pl. szerintem 50-50%-ban hibás az ügyben a hacker és a kiadó is. Bár, ez már eléggé más téma volt, mint a topicé.