Ki mit tud róla? Vélemények...
  • Dzsini
    #59
    bármilyen termékbe bármikor kerülhet hibás, egészségre ártalmas alapanyag. hogy emberi hanyagság vagy műszaki hiba, esetleg a gyártási folyamat vagy az ellenőrzési rendszer problémája, az megint más kérdés, arra most nem is térek ki. minden gyár és minden üzem vérlázító? :)) érdekes munkahelyed lehet. (vagy ha iskolás vagy még, kiváncsi leszek hol fogsz elhelyezkedni)
    a termék magyar, import paprikát tartalmaz. ez mindigis rá volt írva, és aki nyitott szemmel jár, az eddig is tudta. és ha egy picit érdeklődő volt, akkor az okát is - a dél-amerikai paprikapor ízben sehol nincs a magyarhoz, viszont a színe sokkal vonzóbb a vásárlók számára, sötétvörös a "normál" paprika narancsos-vöröses színéhez képest. ezért keverik bele 5-20%os mértékben, hogy az ízhatást alig-alig rontva lényeges javulást érjenek el a színek terén. lehetne mesterséges színezéket is használni, akkor pedig ráírják, hogy E-128, E-160c vagy E-162 (ezek különféle vörös színezékék, mindegyik természetes anyag) - melyik a jobb? "10%ban import paprikát tartalmaz" vagy "tartalom: paprikapor, E-128"
    vagy van a harmadik, hogy tényleg tiszta magyar áru, és lényegesen kevesebbet ad el belőle a gyártó cég -> kisebb bevétel és presztízs az országnak.
    lehet választani.