Hoyg tudom azt megoldani,hogy ne csak egy microfon férjen a gépbe hanem akár 4-5 és egyszerre lehessen hallani... (szóval ne csak 1be lehessen 1szerre beszélni)
  • Dj Faustus #28
    Vagy veszel olyan keverőpultot ami képes több mikrofon fogadására, vagy beszerzel (esetleg készítesz) mikrofonerősítőket, amelyek a a mikrofon gyenge jelét képesek vonalszintűre erősíteni - és ezeket a vonalszintű jeleket vezeted rá a vonalszintű bemenetekkel (Line In) rendelkező keverőpultra. Vagy esetleg beszerzel (készítesz) egy olyan elosztót, aminek több bemenete ás egy kimenete van (ebben az esetben viszont ügyelni kell arra, hogy hasonló mikrofonjaid legyenek).

    Ha a hangkártyád képes a több bemenet (Mikrofon, Vonalbemenet, sőt az analóg CD bemenet is egy vonalszintű bemenet, arra is köthető eszköz) egyidejű fogadására, az is megoldható, hogy az egyik mikrofont simán a mikrofonbemenetbe, a másik mikrofont egy mikrofonerősítő beiktatásával a vonalszintű bemenetre kötöd rá.

    Ha nem képes "érzékelni" (ez egy kicsit pongyola fogalmazás, a mikrofon nem pendrive, hogy rádugod a gépre, és a gép "érzékeli, hogy mikrofon van rá kötve") akkor az alábbiakat nézd át:
    1. A hangkártya beállításainál (például Realtek alaplapi kártyáknál a Vezérlőpulton találsz egy Sound Effect Manager nevű eszközt), a hangkártya úgy van beállítva, hogy a csatlakozók bemenetként funkcionálnak (Az előbb említett helyen a Speaker configuration fülnél a 2 channel mode van kiválasztva)?
    2. A mikrofon csatorna van kiválasztva (Start menü/Futtatásba: sndvol32, majd Beállítások/Tulajdonságok menüpont, A hangerő beállítása felvételhez, ajd megkeresed a Mikrofon csatornát)? Hangereje fel van húzva? Microphone Boost (+20 dB) be van állítva (Beállítások/Speciális szabályzók, majd Speciális gomb)?
    3. Ha van kapcsoló a mikrofonon, be van kapcsolva?
    4. Ha ilyesmi "3.5mm sztereo jack elosztód" van, akkor a két mikrofon azonos (hasonló) típusú? A két mikrofon külön-külön működik?