Donnie Darko film, filmzene
  • BaLeeX
    Nem tudom, ha ez így is van szerintem sokkal jobb és elgondolkodtatóbb a film annál, amit írtál.

Én először mikor végignéztem szinte semmit nem értettem belőle. (útálom a feliratos filmeket, mert ha olvasom a szöveget közben nem tudok rendesen figyelnia képi világra) Na, az egyik itteni filmes topicban elmagyarázta nekem egy srác az ő meglátását és úgy teljesen érthető volt a film tartalma, logikus is volt és még1x megnézve már nem egy zavaros valamit láttam, hanem egy nagyon jól összerakott filmet, ami a rengeteg tudományos fikció mellett az emberi odaadásról és önzetlenséről szól.

!SPOILER!

Én nem tudom olyan szépen megfogalmazni ahogy nekem írták, mg már vagy 1 éve láttam de megpróbálom leírni mi a lényege:
    Ugye emberünk Skizofrén és az a szarvas szerű szar mondja neki a dolgokat, hogy miket kell megtennie. Így menekül meg az elején, amikor a sugárhajtómű leesik a repülőről, de a repülőt nem találják mivel elmegy otthonról. (ennek magyarázata később ha el nem felejtem :D ) Aztán beleszeret a csajba, majd az idős nő könyvében megtalálja az írást az időben vissza-előre látásról/utazásról és van rá képessége így kezdi látni azokat a buborékokat, amik azt mutatják merre visz a sorsunk és mit fogunk majd tenni, ezt tudja befolyásolni is. Majd később a kocsi elüti a barátnőjét aki meghal. Na itt kicsit bonyolódik a dolog. Ekkor bekattan és elhatározza, hogy meg nem történtté akarja tenni az egészet. Pont a családját szállító repülőgépről szakad le a hajtómű, ami a légbuborékben vissza megy az időben (ezért nem találják a gépet a balesetkor) és ő ahelyett, hogy elmenne éjszaka a golfpályára inkább az ágyában marad, a hajtómű ráesik és meghal.
    Azaz az egész dolog meg nem történt lesz, a családja sem hal meg, pedig az ő repülőjükről esett le a hajtómű és a barátnőjét sem üti el a kocsi, mert nem találkoznak ő viszont meghal. Ugye a végén meg is jelenik a csaj és nem tudja ki halt meg.

A vége kicsit zavaros, és ez csak egy elképzelés, hogy ezt akarta a szerző mutatni. Remélem jól le tudtam írni amit akartam. :)
    És ha az ember nem tudja megérteni a filmet annak elhiszem, hogy szar (nekem is az lett volna ha nem mondja el valaki miről is szól, mert én nem jöttem volna rá) de nézzétek meg így még1x és meglátjátok tiszta lesz a kép.