Laci#13
"286 -> 386 - megatöbbi. Mond neked valamit?"
Na pont erről van szó! A válaszom: NEM! Nem mond semmit. Ezt nem nevezném fejlődésnek és csak az ALAP problémája ennek is az hogy mind a mai napig valójában 8bites az összes, csak a kiterjesztéssel duplázták mindig, de azt szvsz eleve megette a fene... Toldozgatni pl. a windózt is szokták (persze az egy más téma) mégis egyre kevesebbet ér már csak emiatt is...
De látom te is említetted a 68xxx-et úgyhogy lehet hogy mégis tudod mire akartam célozni.
"Nem támogatja a processzor a lapozófájlokat. (Akkortájban még nem volt ilyen 'olcsó' a memória).
4 GB memória? A '640 kB bőven elég' (Billy és TSai)...
Multitaszking? Az meg mi lehet?...
...Lebegőpontos számítás? Az meg mire való?
Tényleg jó. Társprocesszor külön megvásárolható..."
Ezek meg szükségszerűek voltak minden processzor típusnál, éppen ezért nem ezekre gondoltam, azt ugyanis hogy egy cég termékei hogyan fejlődnek, a többihez képest tudom viszonyítani, nyilván nem a törvényszerű fejlődésre értettem. Multitasking? Ezt talán inkább hagyjuk itt...
"Meg nem lenne a PCI sín a számítógépben (a'sszem Intel), hanem maradnánk az ISA kacatoknál vagy a PS2-nél, az ISA busz (vagy a PS2) marha nagy sávszélességével együtt."
Gondolom nem kell hozzátennem hogy ezek a buszok a pécét érintették, voltak azért más slotok is, csak azok nem fejlődhettek emiatt a fos miatt, úgyhogy megmaradtak olyan lassúnak, amilyenek. Én nem félnék attól hogy ezek nélkül nem lenne teljes a számítástechnika, sőt talán inkább az ellenkezője lenne... de hagyjuk... kár ebbe 1000*erre is végtelen ciklusokat indítani.
"Mintha az AMD már előrukkolt volna ezzel a dologgal, de ebben nem vagyok teljesen biztos..."
Ja meg az IBM (Power4 és Power5), ibm+Sony (Cell) a Motorola (Freescale PPC), Sun Microsystems is bejelentette és igen az AMD előbb jött elő vele. Attól tartok a drága jó intel ebben is most már inkább az utolsó hely felé lohol. Nem kéne már annyit ezt a gyenge x86-ot erőltetni...