BlackRose#62
Ami az OIL-t illeti igazad van, csak a Világban azért kb. 650.000.000 járgány van ebből kb. 480.000.000 autó van... de a kerekes járgányok kevesebb mint 50%-át eszik meg az olajnak, ugyanis van még jocskán repülő, meg aztán fűtés, villanyerőmű stb. Irák két okból van ott ahol van...
1. OIL
2. Saudi Arabia...
vagyis a fő ok az OIL, de nem az amerikai, hanem a Szaudi szemszög a fontos, ugyanis amit Bush csinál az egekből nézve is negativ az Amcsiknak (és ez kivétel nélkül a gazdag amcsikra is vonatkozik, ugyanis a Clinton évek sokkal kedvezöbbek voltak a gazdagoknak is) pl. nézd csak a rekord deficitet a költségvetésben 492 milliárd dollár akkor 120 milliárd dolláral több pénz az importált olajra, ami persze rekord hiányt eredményez a kül-kereskedelmi mérlegben, ez persze munkahelyek bezárásához vezet... mondjam tovább hogyan néz ki a láncreakció? Bush nem akarattal veyet rossz gazdasági politikát az USA-ban, hanem csupán ez a Szaudi centrikus olaj hiány gerjesztési politikájának ez az eredménye...
És miért is dolgozik az USA a Szaudiak számlájára? Hát erröl van vagy 100 elmélet, szerintem az igazság valahol a sok elmélet keverékében hever, de az egyik az, hogy a Szaudi tőke kb. 5% az USA és sőt 7.5% az EU gazdaságában, és ez óriási hatalom egy pár ember kezében... mert Bill Gates csak a Forbes listáján a leggazdagabb a világon, de a Szaudi szupercsaládokhoz képest szegény egér... cak ugye azok 1000 tagú családként osztozkodnak a vagyonon, de a végeredményben 2-3 sőt sokszor 1 ember ellenőrzi az egésszet. Nem vagyok majomfajta conspiracy theorist és nem szeretem a kitalált dolgokat, amúgy pro USA beállítású vagyok, de ez nem aszt helenti, hogy vakon USA bolond vagyok... azt hiszem Gen. George Patton egyszer azt mondta, hogy a patrióta az aki szereti az országát és nem pedig az aki vakon követi az országa vezetését (persze én nem vagyok USA patrióta, de azért a kijelentés értelmezhető pl. egy országhoz való barátságos viszonyuláshoz is - többek között ezért tartom a zászlógyújtást eszetlen genocidikus aktnak, mert egy ország és egy nép jelképéről van szó, nem pedig egy kormány vagy hatalom szimbolumárol).
Sokszor az emberek az országot kiegyenlítik a kormánnyal a hatalommal, és ekkor jönnek a bajok...