• strogg
    #11
    Menjünk sorra:)

    5% nem számt? Tudod mit adott volna egy fidesz 5%-ért a választásokon? most az MSZP mit nem adna tiszta plussz 5%-ért? Vagy nézd meg az USA-t. A két elnök fej-fej mellett. Mit nem adnának azért a plusz 5%-ért?
    Magyarán nem értek egyet. Mellesleg ezzel az 5%-al tudsz nyomást gyakorolni a játékgyártókra is. Lásd: Epic, ID. Vagy ismeretebben Unreal vs. Quake/doom versengés. Kiélezett küzdelem. Mit nem adnának azért az 5%-ért? alapból natívan fut az összes unreal, és összes ID-s játék linuxon. Versengenek a kegyeiért. Mondjak mást? Ati Vs. Nvidia? Az Nvidia jó támogatást ad a linuxos, az Ati nagyon tessék-lássék támogatást. Nvidia vezet az Ati elött erősen. Most az Atzi is észbe kapott, és pöccre induló Ati drivereket ígért linuxra.
    Amínt az EA Games konkurense kiadja a játékának a natív linuxos portját, ne aggódj, az EA is elkezd kapkodni. 5% dollár milliárdokat jelenthet. Pláne hosszab távon.

    DirektX? Valóban, nem működik linuxon. Nem is szeretném ha működne. Komolyan. Nagyon alpárian megfogalmazva: A direktX egységes felület, amivel több kártya típust meg tudsz hajtani különösebb trükközés nélkül. Az OpenGl viszont kiforrottab valamivel, és a képe is szebb szvsz. Ráadásul valamivel gyorsabb is, ha nem is sokkal. Hátránya, idönként össze kell igazítani a kártya--game engine--driver triászt :)
    Mellesleg ha nem az m$ csinálta volna a direktX-et, nem sok játékgyártó támogatná, gondolom ez is egyértelmű.