nem csak nekem?
  • mujahedin
    #1118
    Coryna Acne aka "zsíros korpa" baktériumnak érdemes utánanézni.
    Közösen használt fésűvel, hajvágógéppel, bármilyen fejhez érő dologgal(párna) terjed, főleg borbélynál (mert nem mindig fertőtlenítik az ollót, gépet, fésűt).
    Enyhébb esetben zsírosodik és korpásodik a fejbőr, de egy idő után betelepszik a hajhagymákba, még erősebb zsírosodásra készteti a bőrt (zsírral táplálkozik), szétrágja a hajszálakat, hajhagymákat, meggátolja a tápanyagok hajhagymába jutás így a hajszálak könnyen kiesnek a legkisebb húzásra is.
    További tünetek súlyos felületi fertőzésnél: erősen viszkető, piros fejbőr, pattanás szerű fájdalmas képződmények, fehéresen átlátszó vagy fehér gennyel, nem sárga vagy feketével.
    A felületről le tudja mosni korpaellenes sampon, így a piros fejbőr nem jelentkezik, de a hajhagymából nem tudja kimosni, így a hajhullás, és a pattanás szerű dolgok maradnak, és enyhébb de a normálisnál gyakoribb viszketés is.
    Csak alkoholos szárítós durva fertőtlenítő szerekkel lehet több hónapnyi kezeléssel kimosni.
    Haj látványára pedig erősen összetéveszthető a féfias hajhullással (ez is homlok felet a legerősebb, mert ott van a legtöbb tápot szolgáltató faggyúmirigy).
    Elvileg haj/bőrgyógyásznak mikrokamerával simán ki kéne tudnia szúrni (a hajszál körül ilyen ilyen kocsonyás szerű tiszta bőrfelületnél sötétebb körök vannak, persze korpásodás elleni sampon nélkül ez a különbség nem látszik mert akkor nem csak a hajszál körül van hanem az egész fejbőrön.
    További árulkodó tényező ha a felületen is elterjedt: sárgás lekaparható réteg a fejbőrön pár nappal a mosás után, és furcsa szag.
    Elvileg rágja a hajhagymát, de nem rágja el teljesen így kitisztítás után visszaerősödhet, és nőhet a haj... idővel...
    Akinek férfias kopaszodása van annak csöndben hullik, semmi kellemetlen tényező a látványon kívül, ha nem ilyen "csöndben" hullik akkor ott más baj van vagy más baj is.