Milyen szervert kell venni?
  • mir
    #37
    "Igen, ez így van, ha nem tudod kezelni a Windowst. Mindenkinek lehet erről saját véleménye, ugyanis a Windowst is be lehet állítani jól, sok nagy szerver használ Windowst. (CNN, Microsoft.com stb., Foxnews is asszem) A Linuxot meg nem akarják feltörni elvileg, hiszen a hackerek is Linux-pártiak.
    Azért valószínű, hogy azokat is fel lehetne. Pl. az OpenBSD-t is szokták. Lásd. timesquare.com :)))"
    ezt felejtsd el, vannak a programozók/hackerek, akik fejlesztenek, meg a hackerek/crackerek, akik biztonsági rést keresnek, és feltörnek. de mindent, tekintet nélkül arra, hogy mi az, semmilyen pozitív diszkrimináció nem éri a linuxot, vagy valamely BSDt sem ezoldalról.

    win-lin biztonság: abban gondolom egyetérthetünk hogy biztonságos rendszer nincs. a win viszont csalóka, igen szerény tudással is be lehet konfigurálni, hogy működjön, de a biztonságossá-tételéhez ~ugyan akkora szakértelem kell, mint egy linuxhoz. és akkor mind a kettő biztonságos, ha nem futnak rajta ellenőrizetlen processzek, és frissítve vannak. ha meg nem, akkor mindegy, melyiken van potenciális biztonsági rés. megjegyzendő, hogy egy újabb SUSE linuxot állítólag kis szakértelemmel is atomra lehet biztosítani(van ilyen alapbeállítás) csak akkor elég sokat kell szórakozni minden új szolgáltatással.
    amúgy ha nem sürgős, meg úgyis tanulni kell, akkor valamilyen SUN vasra egy X86 Solaris 10 64 bit edition(ami elvileg egy pár hónap múlva jön) és a Janus révén minden linuxos binárist használhatsz majd, de jóval biztonságosabban, mint a windows, meg a linux. persze ez tényleg nem gyerekjáték, itt még az illúziója sem lesz meg annak, hogy minden egyszerű :)