• Sityi
    Lehet, hogy most már annak a hírnek lesz értéke, amiben azt írják: "Szenzáció! Ezen a héten egyetlen MS sw hiba sem került elő!!!"

Nem fikázni akarom itt a sw-eket, sem a MS-t, de gondolkodjunk egy picit. Az MS termékek piacvezetők, így boldog-boldogtalan turkál bennük, pedig ugye az ELUA-ban benne van, hogy nem szabad. De még ha nem is fejti vissza a kódot, akkor is használja a cuccot, így bizony előbb-utóbb belefuthat programhibába. A Linux sem hibamentes, sőt, gyakran látok v0.x.x.x verziószámú programokat a neten keringeni (ez számomra azt jelenti, hogy még nincs kész), gondolom, jópárat élesben használnak közülük. De ott legalább van egy known bugs - szekció a readme-ben, míg az MS-nél nincs.
    Amúgy meg az oktatást is keményen lehet hibáztatni azért, hogy az MS termékeit használják. Itt elsősorban arra gondolok, hogy nem módszereket, nem az egyes programfunkciók felkutatásához szükséges ismereteket oktatják, hanem azt, hogy "itt a wörd, ezzel így lehet itten dőlt betűvel írni." Nem ezt kellene! Hanem mondjuk: "Egy szövegszerkesztőnek tudnia kell dőlt betűvel írni. Általában ez a tulajdonság a betűformázás beállításainál szokott lenni, esteleg ha az adott programnak van eszköztára, akkor ott egy dőlt D vagy I betű jelöli." <- mennyivel másképp hangzik ez, nem? És ha így oktatnák a grafikus felületű oprendszereket is, ugye könnyebb lenne a Linuxra való átállás, ahol úgy döntöttek, hogy nem ablakmosnak tovább? (megj.: ezt nem én találtam egyébként ki, hanem Váncsa Istvánnál olvastam)