szurkolás, ultrák, hoolok, 3.félidő



  • Grenzjager
    #363
    Reakció az FTC sajtóközleményére

    Reakció a Ferencváros vezetése által a Ferencváros-Paks mérkőzés után kiadott közleményre:

    Sajnálatosnak, mitöbb megdöbbentőnek tartjuk azt, hogy Közleményükben egyetlen szót sem ejtenek önnön felelősségükről a mostanában kialakult, Ferencvároshoz méltatlan helyzetért.
    Felhívjuk figyelmüket arra, hogy az FTC székház előtt szurkoló drukkerek nagyjából 300 fős csoportja nem "úgy döntött", hogy nem megy be a mérkőzésre, hanem őket Önök tiltatták ki - jogszerűtlenül - a stadionból, akadályozták meg erővel bemenetelüket.
    Felhívjuk figyelmüket továbbá arra a tényre is, hogy az utóbbi majd 3 évben(!) nulla ft-ra(!) büntették meg az FTC Zrt-t szurkolói miatt, egészen a véleményünk szerint Alkotmány- és törvényellenes MLSZ-féle szabályozás bevezetéséig. De a büntetések mértéke ezután sem haladta meg az 1 millió Ft-ot összességében. Ellenben csak az utóbbi évben, a különböző szurkolói gyűjtések, társadalmi munkában elvégzett feladatok, a Zrt. rendezvény biztosításra költött kiadásainak szurkolói segítséggel kivitelezett jelentős csökkentése - a rekordszámban megvett bérletek és jegyek bevétele felett -, jelentősen, többszörös mértékben meghaladta azt. Elfogadhatatlannak és szándékosan a Ferencváros imidzsét rombolónak tartjuk, hogy Önök mégis, minden fórumon kizárólag a 4-5 évvel ezelőtti negatívumokat hangoztatják a szurkolókkal kapcsolatban, "megfeledkezve" az ezzel ellentétes képet mutató jelenről.
    Tudatjuk Önökkel, hogy a Ferencvárosnak jelen pillanatban nincs elfogadott, az Elnökség, Igazgatóság által jóváhagyott szurkolói házirendje, így egy nem létező szabályozás aláírása, mint mérkőzés látogatási kritérium, jogi nonszensz.

    Végezetül tájékoztatjuk Önöket, hogy a verbális és fizikai fenyegetéssel, csoportosan, a kultúrvilágban sehol nem alkalmazott kollektív bűnösség elvén, jogszerűtlenül kitiltottak, nagy nyilvánosság előtt Önök által megszégyenítettek egyértelmű erkölcsi rehabilitásáig az Önökkel való együttműködés minden fajtáját továbbra is elvetjük.

    A kitiltottak nevében: az Fszsz elnöksége

    Szerző: fszsz