szurkolás, ultrák, hoolok, 3.félidő



  • Grenzjager
    #338
    mlsz-vicc

    Zéró toleranciát hirdetett mindenfajta rendzavarással szemben a pénteken kezdődő, 2007/08-as bajnoki szezon előtt az MLSZ.
    Tilos bármely népcsoport, nemzet gyalázása, becsmérlése, a vallási, faji, politikai hovatartozás és egyéb szempontok szerinti megkülönböztetése, a saját és más sportszervezetek, csapatok (például az adott ellenfél) sportvezetőinek, sportszakembereinek, labdarúgóinak, szurkolóinak szidalmazása. Ugyanez vonatkozik a labdarúgó-szövetség hivatalos képviselőire és képviseletében eljáró valamennyi személyre, különösen a játékvezetőkre, ellenőrökre - áll a kluboknak eljuttatott közleményben.
    A rendzavarás első alkalmával - az elkövetett cselekmény súlyától függően - a bíró a mérkőzést félbeszakítja. Ezután a játék csak akkor folytatódhat tovább, ha a rendzavarás végleg befejeződött. Újabb rendbontás esetén a játékvezető a találkozót beszünteti. Amennyiben a rendzavarás mértéke különösen súlyos, akkor egyből véget kell vetni a mérkőzésnek. Az MLSZ közleményében jelzi, hogy ezekben az ügyekben a legszigorúbban fog eljárni.
    Rendzavarás esetén a vétkes csapatot - első alkalommal - pénzbüntetésre és szektorbezárásra lehet büntetni, míg a második esettől a vétlen együttes kaphatja a három pontot. Amennyiben egy mérkőzést rendbontás miatt a bíró beszüntet, félbeszakít, akkor a vétkes csapattól - kötelező jelleggel - levonnak három pontot és az adott találkozót a vétlen klub javára igazolják.
    Második esetben már 6 pontot vonnak le, míg harmadik rendbontásnál a vétkes gárdát alacsonyabb osztályba sorolják.
    Az MLSZ kéri a bajnokságban érdekelt sportszervezeteket, hogy a mérkőzések előkészítése és megrendezése során tegyenek meg mindent a rendzavarás elkerülésére. (mlsz.hugy)

    ...és b'megmészöly meg cashtelekik hozták ezt a szabályt.... nyilván hogy az MTK legyen a bajnok, mert ahol szurkoló sincs....