szurkolás, ultrák, hoolok, 3.félidő



  • Grenzjager
    #1942
    Diósgyőr Vs. Újpest

    A Fidelity beszámolója a hétvégi (Vácon megrendezett) Eger – DVTK meccs után történtekről.
    Péntek délután egy spontán ötlet alapján össze gyűltünk nem többen , mint 14-en !
    Két csoport volt jelen, VF 4 és AB 8 emberrel, plusz 2 csoporton kívüli ember.
    Megvárták a meccs végét Újpesten. Volt Vácon egy emberünk, aki leadta hogy vonattal 25-30-an elindultak a Nyugati felé !
    Dunakeszire lementek vonattal a lilák és ott várták a vonatot.
    Mikor megérkezett a vonat Dunakeszire mindenki felpattant rá. Nem véletlen, hogy pont a DVTK kocsikba szálltak fel, és beültek közéjük. A rendőrök valamit sejthettek, de nem szóltak semmit, csak érdekesnek találták, hogy Dunakeszin csak úgy fel huppan 14 alak. A vonaton körülbelül még 20-25 rohamrendőr is volt. Ahogy felszálltak már tépték is le a DVTK matricákat, persze a cigányok ebből már levágták, hogy itt valami készül. Volt olyan miskolci szurkoló, aki a rendőr seggében volt az út végéig. Hiába…
    Megállt a vonat a Nyugatiban, mindenki leszállt róla és elindult a tömeg a kijárat felé. Majd a kapuknál megtámadták a miskolci különítményt, akik szerintünk el se hitték, hogy most mi fog történni. Körülbelül 1 percig mehetett az attak.
    A miskolciak csúsztak elég komolyan, de volt olyan aki háromszor is felállt, hogy megvédje a sálát. Persze eredménytelenül. Olyan 5-6 sál megszerzésével és jó pár pofon kiosztása után a rendőrök elkezdtek ” dolgozni “, azonban már késő volt ….
    Mindenki le tudott lépni kivéve 1 DVTK szurkolót, akit el is vittek a kékek, mint valami nagy fogást.
    Hát ez volt a diósgyőriek kiruccanása Vácra, és egy spontán terv sikere.

    A diósgyőri, rövid beszámoló a váci túráról…
    Kb. 30an lehettünk a vonaton, amikor felszálltak a lilák, várható volt hogy megfognak jelenni (igazat megvallva mi a fradistákra számítottunk). A körülbelül 30 főből 12-15 lány volt, plusz pár gyerek is volt. Mikor sétáltak végig a vonaton tudtuk, hogy hozzánk jöttek “beköszönni” (Stone Islandos kabát, -sapka, ninja felső stb…). Nyugodtan ültünk tovább, leültek közénk, közbe ezek hangoztak el halkan „ nem kellett volna a Dallas”, „most faszolni fogtok cigányok”, „mondtam én hogy ezen a vonaton lesznek” stb. (szokásos szövegek). Megérkeztünk a Nyugatiba mindenki leszállt a rendőrök tudták hogy mi a helyzet. Elcsattant 1-2 pofon a rendőrök egyből támadták az újpestieket, sikerült elszaladniuk, bár 1-2-t megfogtak, motozás, buzi kérdések és mehetett is tovább. Hatalmas csúszás lett volna ha a kékek nincsenek ott, de így ezt nem nevezném csúszásnak. Egy-két pofont az utcán is kaphatsz bárkitől, akkor az már csúszott mert piros lett az arca? ! A vonaton egy csoporttag sem volt! Ha a Dallas-t akarják törleszteni nem ilyen formában kell megtenni.
    Hát ez volt a mi kiruccanásunk Vácra..


    Kispest Vs. Videoton

    Kispestiek is betámadták a fehérváriakat, akik lengyel szurkolókkal (Rakow) érkeztek a vasútállomásra, dobálózás, rövid box,