szurkolás, ultrák, hoolok, 3.félidő



  • mukika
    #173
    "KÖZLEMÉNY

    Tisztelt magyar szurkolók, futballkedvelők, sportbarátok!

    Mindannyian láthatjuk, és újból és újból keserűen megtapasztalhatjuk, hogy hol tart, milyen mélységekbe süllyedt a magyar futball 2006-ra. És az is látható, hogy hosszú évek óta ugyanaz a belterjes, megújulni nem tudó és nem is kívánó, a futballunk felemelkedéséhez szükséges alapvető és radikális változásokat még koncepció szinten sem kidolgozó „futball elit” tagjai cserélődnek – az éppen aktuális erőviszonyoknak megfelelően – a vezetői posztokon.
    A Magyar Labdarúgó Szövetség jelenlegi vezérkara megválasztásakor a rend, fegyelem, törvényesség hármas jelszavát meghirdetve látott munkához. Ezzel szemben mit tapasztalhatunk azóta? Ad hoc és törvénytelen döntések sorozatát, következetlenséget, kiszámíthatatlanságot, értelmetlen és értelmezhetetlen szabályokat és talán ebből következően nemzetközi szinten is egyre eredménytelenebb futballt.
    Mi, akik hétről-hétre kísérjük figyelemmel lepusztult stadionokban, a mai kornak messze nem megfelelő kiszolgálás és indokolatlanul magas jegyárak melletti, sokszor nézhetetlen produkciót – amelynek orvoslására futballvezetésünk még csak meg sem kísérel alternatívát adni -, egyre kisebb és kisebb létszámban bár, de kitartunk.
    Mégis – és ez levelünk megírásának végső kiváltó oka -, az MLSZ vezetése, és erre számtalan példát idézhetünk, minket, szurkolókat kiált ki első számú felelősnek a magyar futball jelenlegi helyzetéért, bennünk látja a fejlődés legfőbb gátját, mint ez csaknem minden megnyilvánulásából, különböző kétes indokú és célú szurkoló ellenes intézkedéseiből (szektorbezárások, pontlevonással való fenyegetés, a vélemény és szólás szabadságának nagyarányú korlátozása) leszűrhető. Mindezekkel, meggyőződésünk, hogy saját felelősségüket és szakmai alkalmatlanságukat próbálják elfedni.
    A jelen helyzet oly mértékben tarthatatlanná vált, amely Magyarországon példátlanul nagy szurkolói összefogáshoz és megmozdulás meghirdetéséhez vezetett. A legnagyobb szurkolótáborral rendelkező csapatok aktív szurkolói, szolidaritást vállalva egymás közös problémáival, bejelentett tüntetést hirdetnek „Rendet! – demonstráció a magyar futball vezetés megújulásáért” címmel 2006. szeptember 29-én, pénteken 18:00 órára, a Roosevelt térre, a Magyar Tudományos Akadémia parkolójába.
    A tüntetés során egy egységes, közösen elfogadott petíciót kívánunk átadni az éppen Budapesten tartózkodó, a magyarországi EB rendezés feltételeit vizsgáló UEFA delegáció tagjainak, melyben tájékoztatjuk őket a magyar futballirányítók szurkolói ügyekben tapasztalt kompromisszum képtelenségéről és tendenciózusan számunkra hátrányos állásfoglalásairól, döntéseiről.
    A demonstrációra klubszínektől és hovatartozástól függetlenül minden jóérzésű szurkolót, futballbarátot szeretettel várunk és hívunk.

    Az alábbi csapatok szurkolótáborai:

    DEBRECEN
    DIÓSGYŐR
    FERENCVÁROS
    KISPEST
    ÚJPEST
    VIDEOTON
    Szerző: Grini Stormy "


    " Fradisták!

    Egy közleményt olvashattok az oldalon, melyben egy tüntetésről írunk. A tüntetést a 6 legnagyobb magyar tábor vezetői szervezik. Ezen kívül reméljük még sok tábor csatlakozik hozzánk.

    A Ferencváros szurkolói pénteken délután 4 órakor találkoznak a Népligetben, majd 16:30-kor elindulunk a tüntetés helyszínére, a Roosevelt térre, a Magyar Tudományos Akadémia parkolójába.

    Kérünk mindenkit, hogy most tegye félre a más táborok iránt érzett érzelmeit, gondolatait és a tüntetés lényegét vegye figyelembe, tartsa szeme előtt! Viselkedjünk úgy, ahogy ezen a tüntetésen illik és tartsuk be a szervezők kéréseit, segítsük őket!

    Pénteken 16:00 Népliget!
    Szerző: Grini Stormy "