szurkolás, ultrák, hoolok, 3.félidő



  • Grenzjager
    #166
    Engedélyeztetni kell a drapikat

    Budapest, szeptember 6., 12.00 Az 5. fordulótól kezdődően csak a pecséttel ellátott transzparensek vihetők be a stadionokba.

    Az elmúlt két fordulóban tapasztalt megnyilvánulások (elsősorban a feszültté vált magyar-szlovák viszony kiéleződésének formái) miatt az MLSZ szigorította a stadionokba bevihető transzparensekről szóló rendelkezését. A szombati Magyarország-Norvégia válogatott mérkőzésen már ezt alkalmazva szűrték ki a drapériákat (az utózöngék szerint a bejáratnál nem sokat válogattak, a legtöbbet elkobozták), és a hétvégi játéknapon is ennek szellemében járnak majd el a beléptetés során.
    Az élvonalbeli és másodosztályú mérkőzéseken a határon innen és túl kifeszített, jobbára gyűlölködő tartalmú feliratok kifüggesztésének megakadályozása érdekében ezentúl csak azokat a transzparenseket vihetik be a szurkolók a stadion területére, amelyeket az MLSZ előzőleg jóváhagyott.
    A szövetség már eljuttatta a klubokhoz azt az engedélykérő lapot, amelyet a transzparens pontos paraméterei és a tulajdonos személyes adatai mellett a sportszervezet és a Rendőrkapitányság pecsétjével kell ellátni. (nb1.hu)