hát már itt tart(unk/anak)?
  • FtranX
    Hát szertintem egy ilyen részecskelöveg csak akkor jöhetne számításba, ha valahogy megnövelnék az antianyag előállítási sebessét/hatékonyságát. Fogalam sincs, hogy a mostani gyorsítókban a felhasznált energia milyen hatékonysággal alakul antianyaggá, de ha a harminc akárhány kilóméter hosszú CERN-ben is csak óránként pár ezer részecskét tudnak előállítani, akkor nem hiszem, hogy a közeljövőben ebből fegyvert lehetne előállítani. Ráadásul, nyilvánvaló okok miatt csak légüres térben lenne használható.

Veled ellentétben sokkal inkább a robbanófejes megoldást tartom kivitelezhetőnek. Úgy emléxem, valahol olyat olvastam, hogy az antianyag tárolása megoldható elektromágneses tér nélkül is, mivel ha az antianyag atomokat elég kis hőmérsékletre hűtik le (pl. szilárd antihidrogén), akkor egyensúlyi állapot áll be ami megakadályozza, hogy a tároló falából elektronok vagy az antianyagból pozitronok szakadjanak ki. (vagy valami ilyesmi)
    Pár gramm antianyag megfelelő hűtése pedig szerintem megoldható egy rakétában is (sőt még a mágneses csapdát is meg merném kockáztatni).
    Szóval szép kényelmesen legyártják az antianyagot, lehűtik, beteszik egy rakétába, aztán jaj annak akire kilövik :)