hát már itt tart(unk/anak)?
  • Borg
    A pozitron és az elektron nyugalmi energiája 511KeV, tehát logikusan 1,02MeV energiájú gammasugárzás kell egy párkeltéshez, amiben ugye 1db pozitron is létrejön.

Jelenleg ha jól tudom, Wolfram lemezeket bombáznak 140MeV mozgási energiájú elektronokkal, és így tudnak párkeltést, vagyis pozitron termelődést előidézni.

A lényeg inkább abban leledzik, hogyha elég nagy energiával történik egy elektron-pozitron annihiláció, akkor a létrejövő két gamma foton további részecskéket tud párkeltésre ösztönözni, amelyek azután megint annihilálódnak. Tehát (szvsz) majdnem láncreakcióról lehet szó, kellő energia, és anyag jelenléte esetében.
    A párkeltés pedig, mint olyan, az anyagot felbontja anyaggá és antianyaggá, amely utána annihilálja egymást, és távozik gamma sugárzás formájában. Tehát az anyag teljes mértékben energiává alakul tömeg nélküli fotonok képében, így a megsemmisülés teljes...

Szóval ha egy kis robbanófej, minimális antianyag mennyiséggel, de relatíve nagy energiával be tudja indítani ezt a reakciót, akkor valójában a céltárgyból lesz a "bomba", ami anyagból energiává alakul... Szóval "szerintem:)" nem kell ehhez akkora hatalmas mennyiségű antianyag. Maxmimum a laikus szemlélőnek tűnhet úgy, hogy nagyobb robbanáshoz egyenes arányban több antianyag is kell, pedig ez csak porhintés...

Szerintem az egészet nem feltétlenül úgy kell elképezlni, hogy egy robbanófejben van x gramm antianyag. Sokkal inkább mikrohullámú elektromágneses irányítással lineáris accelerátor, szinkrotron szerű működéssel részecskegyorsító fegyverről van szó. A CESR pölö képes akár 5MeV mozgási energiára is felgyorsítani elektronokat, és pozitronokat...