Egy ilyen téma megkívánna egy független, állandó házigazdát felügyelőnek, erre pedig sajnos nincs lehetőség - a szerkesztőség és a moderátorok döntése alapján a topic zárva marad.
  • Ronny
    #61203
    Traktorok a Kossuth téren? Az agrárpénzek befagyasztásától tartanak

    Sákán szerint éves szinten 400 milliárd forintról van szó: ha ezt az összeget részben vagy egészben befagyasztanák, azzal megbénulhatna a magyar agrárium is, különös tekintettel arra, hogy a támogatások előfinanszírozottak, ami azt jelenti, hogy egy-egy beruházást a vállalkozó önerőből vagy bankhitelből finanszíroz meg, az uniós támogatást pedig utólag kapja meg a magyar államon keresztül.

    Sákán szerint az EMOGA befagyasztása gyakorlatilag az egész vidéki társadalmat sújtaná, így várható lenne, hogy az agrártársadalom azonnal lépne: „először az asztalt verné, hogy a kormány vonja vissza azokat a lépéseit, ami miatt Brüsszel leállította a kifizetést, de ha ez nem elég, ismét traktorok indulnának a Kossuth térre”.

    A paraszt úgy gondolkodik, „nehogy már ne egyen a disznó, mert Szájerné a főbíró” – érzékeltette a Brüsszel által kifogásolt kormányzati lépések és gazdákat sújtó esetleges következmények összefüggéseit Sákán Antal.

    Ha tényleg befagyasztanák az EMOGÁ-t, az a mindenkori kormány végének a kezdetét jelentené, tette hozzá az MSSZ elnöke.


    Már a magyar paraszt is idegenszívű...:)