128px-Dharma-logo.svg.png
  • PiszkosFred
    "Szép szó? Annyira szerintem senki nem akart segíteni neki. Eléggé eltaszították magukat tőle. Egyik se mondta, hogy na "üljünk, beszéljünk". Bár a beszélgetés úgy sem erőssége egyiknek sem (még Locke-nak sem). Charlie hibázott, de ha minden embert, aki hibázik, eltaszítanánk, akkor mindenki egyedül élne. "

Egyetértenék alapjaiban, de nem teszem. (de azért összeveszni nem fogunk;]) Locke segített neki, mindezidáig. De amikor az ember szemébe hazudnak, olyanok, akiktől nem várnád el, akkor lehet hogy kissé megváltozik a helyzet. Charlie a szemébe hazudta hogy nincs több szobra. Locke tudta hogy van - nem hülye az öreg - de adott egy esélyt arra, hogy őszinte legyen és valja be. Nem tette. A parton ezt csak tetézte ezzel a gyerekhez kötődő elmebajjal, vagyis várható volt hogy valaki megüt valakit. Én azt hittem Charlie fogja Claire-t megütni felindulásból, de szerencsére nem. Magamból kiindulva, Locke helyében én is felpofoztam volna a kölyköt.

De hogy ellentmondjak magamnak, azt viszont nem értem, hogy miért sz*rt mindenki Charlie látomására. Ő is megkérdezte ezt, jogosan. Mindenki látott már mindent, amelynek később volt is értelme. Erre itt egy volt drogos srác, aki szintén lát valamit - és az elmúlt 60 nap történései után - de senkit sem érdekel, lévén biztos be van lőve, vagy csupán most fontosabb hogy kavarjuk a "szerelmi" szálakat. Ha innen nézem a dolgot, sajnálom Charliet, mert a dolgok összeesküdtek ellene, és ezt csak ő és a néző tudja. Ebből a szempontból Locke is hibás, mert nem hitt a látomásokban, ami megmagyarázta volna ezt az őrült viselkedését. De a hazugságra és a pofonra ez nem mentség, az egy másik szála a történetnek, az pusztán a belévetett bizalom és annak teljes arculcsapása...

...szerintem