• NEXUS6
    #49
    Háj BlackRose!

    Amiket itt leirtál a M$-ről, mint sikeres piacvezető és a számitástechnika szabványositásában élenjáró cégről az mind nagyon szép volt. Olyan szép, hogy még könnyet is ejtettem volna, ha az egész gondolatmenet nem lett volna tök elhibázott. Kezdjük ott hogy érzek egyfajta visszamenőleges igazolást a szavaidban, aminek valami olyasmi a lényege, hogy milyen fasza kis oprendszert irt ez a M$ mert látod, hiszen mindenki ezt használja és ugye x millió ember nem tévedhet .... (ez már nekem nagyon ismerős), bocs ha nem ezt akartad irni nekem ez jut erről az eszembe.

    De a fő hiba nem is itt van! Hanem ott hogy azt hiszed, ha egy cég megszerez egy piacot akkor az az övé, ha megnyerte had vigye.
    Hát nem!!!!
    Nem tudom mond-e neked az valamit, hogy AT&T meg IBM. Ezek között az a különbség, hogy az elsőt szépen földarabolták amikor már mindenkit kiszoritott a piacról, az IBM-et meg csak majdnem, de a kiváló vezetésnek és valszeg másnak is köszönhetően ezt elkerülte.

    Nos, a M$-re visszatérve, mint azt ezek után sejtheted az ő gondjuk nem az az anti töszt perekkel, hogy a média pléjer vagy az IE miatt esetleg néhány milkót le kell csengetni, hanem az, hogy amikor végre az a hivatal akinek ez már rég felelőssége lett volna, végre felébred és ezekből a perekből észreveszi, hogy a piacon egyeduralkodóvá vált a cég, szépen egy birósági tárgyalás után meginditja a monopól helyzetben levő cég feldarabolását. Bill Géc bátyót is megkérik, hogy szépen adja el a részvényei egy részét.

    Amerikában nem ma kezdték az ipart és a 30-as évek óta törvényesen igyekeznek a karteleket és a rablóbárókat visszaszoritani. Nos BG egy ilyen őskövület egy rablóbáró, valszeg már rég elküldték volna a sunyiba, ha Amerikának nem csinálna jó kis reklámot, mint a leggazdagabb ember, meg a legdinamikusabban fejlődő IT cég meg akármi.

    Kérdezem én amikor mindenkinek az IT szektorban a fogához kell verni a garast, akkor hogyan van az hogy egy cég számolatlanul szórhatja a pénzét (pl az XBOX-ra, az amerikai konzolra)?

    Amúgy szerintem te kevered a szabvány és a szabadalom fogalmát.