"Kérlek ne tetézd, ne tetézd!
Mert kezdek benned csalódni!"
Ennek mi értelme van azon kívül, hogy megpróbálsz fölényeskedni?
"WinAPI: kúl kis szabvány, és a windózokon kívül más is ismeri?"
Mégis mi másnak kellene ismernie egy WindowsAPI nevű szabványt, mint a Windowsnak. Tudod, attól szabvány valami, hogy be van jegyezve a szabványhivatalnál...
"IE az egy szép dolog, ha többet nyújt csak éppen az a gáz, hogy egy sima nem túl igényes weblap esetén is használják ezeket."
Talán azért, mert mégiscsak ad(adott) valami pluszt, ami miatt a fejlesztők szerették használni. Manapság a CSS és az XHTML korában már tök mindegy milyen böngészőt használsz, bár érdekes, hogy a Mozilla azóta kompatibilis az IEvel (kvázi a szabvánnyal), mióta elkezdték fejleszteni ebben az irányban, miközben az IE nem (vagy csak alig) változott.
"azért a winen is vannak témák, meg úgy csicsásítod az ablakjaidat ahogy te akarod. Miért is nem teszik ezt az emberek?"
Talán mert megfelel nekik úgy, ahogy van.
"Azért mert megszokták, hogy egy az ő ízlésüknek megfelelően, órák munkájával bekonfigurált desktop a következő újratelepítéskor úgy is elszáll, általában pár havonta."
Hát rég szar, ha elszáll, meg ha pár havonta telepíteni kell nekik. Valamit nagyon benézhet az a sok ember, mert nekem nem kell. Mellesleg ezek a beállítások tárolódnak valahol, amit egy reinstall után simán vissza lehet másolni oda. Ja, hogy ehhez már ész kell? Én kérek elnézést.
"ments el egy táblázatot valami korábbi verzió szerint, aztán töltsd be, lehet hogy csodálatos dolgokat látsz."
Az újabb verziók szeretik használni az új formátum lehetőségeit, de ha régibe akarod menteni, akkor szólnak, hogy esetleg előfordulhat, hogy nem fog minden úgy kinézni, ahogy te szeretnéd. Mellesleg én sosem találkoztam olyan igazán nagy hibákkal ebből fakadóan. Persze lehet, hogy az a baj, hogy nem napi 8 órában töltök/mentek Officeban.
"Csak ekkor nem a fájl a szabványos, meg kompatibilis, hanem a program"
Azért azt elmagyarázhatnád, hogy egy fájl hogyan legyen működésében kompatibilis bármivel is, mikor az csak egy halom adat...
"Neptún: fele részben a M$ hibája (nem szabad szabványos elemek) fele részben meg azoké akiknek ez ellen lehetett volna tennie."