• NEXUS6
    #79
    És akkor még leírok egy dolgot a cikkhez kapcsolódóan is: hogy a francban van az hogy miközben az IT szektorban mindenkinek meg kell dolgoznia a pénzéért, ami ráadásul még a piacvezető cégeknek is egyre nehezebb, eközben az M$ folyamatosan dollár milliárdokat zsebel be, amiknek egy részét ráadásul olyan dolgokra szórja el mint az XBOX (még mindíg veszteséges!).

    Mint írtam a PC maga Warez kompjúter volt és az ma is. Az elterjedtség miatt olcsó a hardver aminek az árát az öldöklő verseny, meg a dzsunka ipar még lejjebb nyomják, így a gyártók örülnek, ha a termékre rárakott egy egy dollárral vissza tudják kapni a fejlesztési költségeket.
    Nos ha a M$ így dolgozna, akkor neki is max annyi profitja lenne, amivel a fejlesztéseit épp csak fedezné a jó pár ezres létszámű világcégére meg nem maradna semmi.
    Számoljunk csak: egy oprendszer kifejlesztése monnyuk bele kerül olyan 100 200 milkó dollárba. Évente ugye 100 milliós nagyságrendű PC fogy el, ha minden egyes PC-re OEM felrakom 1-2 dollárért akkor is visszajön a fejlesztési ár meg még jó pár száz milkó, igaz nem milliárdok, épp ezért BG barátunk nem is így csinálja.
    Nagylelkűen elnézi a warez winek által nyújtott ingyenrekrámot és jól megfogja a tökét a fizetős vásárlóknak, akikből nem 1-2 de nem is 10-20 hanem 100 dollárokat vasal ki példányonként. Tehát igaz hogy a megvásárolt winek száma kb egy nagyságrenddel kisebb az eladott gépeknél ( a többi meg a warez), viszont a winek ára két nagyságrenddel nagyobb annál mint amibe a józan ész szerint kéne, hogy kerüljenek!!! És voilá már is készen vannak a milliárdok.

    Ja és mégyszer mondom szeretem és tisztelem a programozókat, csakhogy őket a M$ aprópénzért már kifizette az alatt, amíg a progi készült, a termék elkészültekor a tulajdonjog meg a cégre szállt át. Szóval a warezolók nem a programozót lopják meg, ők már megkapták a maguk pénzét, csak éppen nem hajlandók még további milliárdokat rakni BG zsebébe.