Kérlek ne tetézd, ne tetézd!
Mert kezdek benned csalódni!
WinAPI: kúl kis szabvány, és a windózokon kívül más is ismeri? DirectX dettó!
Amúgy minden valamit is magára adó oprendszernek vannak szabványos rendszer programjai, amiket meghívva az oprendszerhez maximálisan illeszkedő alkalmazásokat lehet írni. Valszeg, ha a win free szoftver lenne akkor ezek a M$ féle windózos szabványok akár még más platformokon is elterjedhettek volna. Tuggyuk, hogy nem ez a helyzet.
IE az egy szép dolog, ha többet nyújt csak éppen az a gáz, hogy egy sima nem túl igényes weblap esetén is használják ezeket. Megjelenítésben semmi extát nem ad, viszont alternatív böngészővel összekócolódik az eredmény. Erre gondoltál a szabványosítás kapcsán?
Win desktop: Na most ez egy eredmény? Mint azt Laci is leírta, azért a winen is vannak témák, meg úgy csicsásítod az ablakjaidat ahogy te akarod. Miért is nem teszik ezt az emberek?
Azért mert megszokták, hogy egy az ő ízlésüknek megfelelően, órák munkájával bekonfigurált desktop a következő újratelepítéskor úgy is elszáll, általában pár havonta. Ennyit a szabványosnak látszó "mindenki által kedvelt" desktopról!
DOC, XLS vannak vele tapasztalataim, de csak nyisd meg a mentés másképp opciót, ments el egy táblázatot valami korábbi verzió szerint, aztán töltsd be, lehet hogy csodálatos dolgokat látsz.
Értem én, hogy az újabb verziókba beleraktak néhány extra fícsőrt, de akkor miért is DOC meg XLS a kiterjesztés? Ja hogy a progi észreveszi, hogy ez már egy teljesen más formátumú/szabványú fájl, a júzer meg megnyugszik, hiszen ugyan az van a végére írva. Csak ekkor nem a fájl a szabványos, meg kompatibilis, hanem a program, és ez két különböző dolog.
Könnyű úgy "szabványos" megjelenítést produkálni, hogy én írom az új fájlt meg az új wördöt, ja meg az oprendszert is, ami alapból felismeri és megnyitja hozzá a wördpedet.
Na ez egy kicsit már pofátlanság. Ilyenek miatt általában egy céget már darabokra szoktak szedni, az M$ valahogy elkerülte.
Neptún: fele részben a M$ hibája (nem szabad szabványos elemek) fele részben meg azoké akiknek ez ellen lehetett volna tennie.