• NEXUS6
    #73
    Háj Pheel!

    Bakker, te milyen szabványra gondolsz?

    Hardverre nem gondolhatsz mert, mióta az IBM elvesztette a maga teremtette PC piac fölötti ellenőrzést azóta ott tartunk, hogy még a 2 legnygyobb CPU gyár terméke sem kompatibilis egymással!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Emlékszel még a VESA local buszos meg a PCI közötti párharcra, na aztán az is egy nagy szabványos időszak volt ám. Gondolom a PCIExpress vs. AGP8X-16X-24X..... is hasonlóan kúl kis veszekedés lesz a szabványok felett. Ja meg amikor majd a M$ szépen egyre inkább áttér a PPC prockóra, figyeld csak!

    Akkor talán szoftverszabványok? Win meg a szabvány, na ne csiklandozd apuci talpát! Pl webes szabványok meg az IE, erre gondolsz?
    De maradjunk csak az M$ háza tájján. A dokumentumok DOC, XLS fájlok különböző verziói aztán marhára kompatibilisek egymással, az operációs rendszerek különböző verzióiról nem is beszélve. Talán nincs a világon még egy olyan oprendszer amelyiknek a különböző lokalizációi ennyire inkompatibilisek lennének egymással.

    Volt egy fazon, akit amúgy jó nagy sarlatánnak tartottak, ő mondta azt, hogy ha pénzt akarunk szerezni akkor ugyan azt a dolgot részeire kell bontani es külön külön eladni. Hát én hasonlót látok a M$ esetében is! Ez nem úgy tűnik mint a szabványosítás nagy keresztesháborúja!

    Amúgy back to the neptún, azt magyarázom, hogy a M$ hatalmas piaci fölénye miatt az embereknek eszébe se jut más platformra fejleszteni. Nézd, amikor egy elefánt letapos egy útjában levő fát azt nyomulásnak látod vagy nem? Hát nem, mert az elefántok már csak ilyenek, ugye. Amikor egy ember ahelyett hogy az ösvényen mennek szépen fogja a stihl fűrészét és csapást vág magának az erdőben az viszont esztelen nyomulás, nem igaz?
    A M$ viszont nem egy lüke Jumbó és nem is Jason a láncfűrészes gyilkos, hanem egy kissé megalomániás ember a piacra vonatkozó törvények ellenére abnormálisan felhízlat cége. Ezért mondom hogy nyomul, ennek a cégnek egész egyszerűen nem szabadott volna ekkorára nőnie.