dez#7
Na, érdekelt a téma, ezért kicsit utánanéztem. A következő lapokon nagyjából le van írva, miről van szó. Nem egészen úgy van, ahogy a cikk "leírja".
A megjelenítő a jól ismert lentikuláris lencsés LCD rendszert használja, de tovább fejlesztve. A témába vágó újdonság, hogy nem csak két képet (egy sztereo párt) jelenít meg, hanem több nézetet, eddig max. kilencet. Így, ha oldal irányban elmozdulunk, nem fog felcserélődni a jobb és bal szemnek szánt kép, hanem (ha pl. jobbra mozdulunk) ami eddig a jobb szemnek ment, az a balnak fog, és a jobb szembe egy újabb kép vetül. Tehát elég nagy mozgástér van, és csak utána kezdődik újra a nézetek váltása (amely esetben nem megfelelő kép-párokat látunk - ha nem megyünk még egy kicsit arrébb).
Namost én erről már évekkel ezelőtt olvastam náluk (de még nem ezeken a lapokon).
Automatikus 2D->3D konvertáló szuperszoftverről (léteznek próbálkozások erre) nem írnak a honlapon. Szerintem inkább arról van szó, hogy 9, horizontálisan legyező szerűen elhelyezett kamerával veszik fel a jelenetet, és ezek szolgáltatják a 9 nézetet a képernyőnek. (Ezzel megvalósul a relatíve komfortos 3D filmezés, minek bonyolítani mindenféle modellező szoftverekkel?)