Spanyol foci szerelmeseinek
 • The FlashBack
  #399


  Tartalékosan sem botlottak a spanyolok


  Bár a spanyol válogatott erősen tartalékosan lépett pályára Szaúd-Arábia ellen, 1-0-s győzelmet aratott, így hibátlan mérleggel nyerte meg a csoportot. Az ázsiai együttes búcsúzott a tornától. Spanyolország mellett a Tunéziát egy góllal legyőző Ukrajna lépett tovább a csoportból.
  A teljesen felforgatott spanyol együttes fölényben kezdte a mérkőzést, de ez akkor még nem mutatkozott meg helyzetekben. A szaúdi együttes a mezőnyben próbált kombinálni - nem túl veszélyesen.

  Marcos Paqueta kapitánynak már az elején cserélnie kellett, ugyanis a combsérülést szenvedett Aziz nem tudta folytatni a játékot, az első meccsen még kezdő El-Temjat állt be a helyére.

  Az első félórához közeledve a szaúdi kapusnak már be kellett mutatnia tudását, amikor Fabregas Albelda elé tolta a labdát, ő pedig a tizenhatosról remek lövést küldött kapura. Zajed bravúrral mentett szögletre.

  A spanyol együttes legaktívabb tagja kétségkívül Joaquín volt, a Betis szélsője láthatóan bizonyítani akart Luis Aragónes szövetségi kapitánynak, hogy nagyobb feladatokra is képes.

  A vezetést azonban egy másik betises szerezte meg: Reyes szabadrúgására Juanito érkezett, és a szaúdiakat megelőzve nagy erővel a hálóba fejelt.

  A játékrész vége előtt az ázsiai védők bizonytalankodásai miatt akár megduplázhatta volna előnyét a spanyol együttes, de Raúl, majd Reyes sem tudott élni a kínálkozó lehetőséggel.

  A szünet után pályára lépett David Villa is a spanyol együttesben, Raúlnak köszönte meg az eddigi játékot a szövetségi kapitány. Ez a játékrész is spanyol fölénnyel kezdődött, most is főleg Joaquín csipkedte magát.

  A spanyol támadások mellett néha a szaúdiak is vizitáltak Canizares kapujánál, a csapatkapitány Szulimani például hatalmas helyzetbe került, ám nem tudta értékesíteni a lehetőséget.

  A hajrához közelítve Al-Temjat esett el egy védő szorításában, Codjia játékvezető ezt műesésnek vette, és sárga lappal büntette. Nem biztos, hogy igaza volt…

  A lefújás előtt el-Harti egy kihagyhatatlan ziccerről bizonyította be, hogy igenis el lehet hibázni: az ötösről teljesen üresen csúnyán a kapu fölé lőtt.

  A spanyol csapat tartalékosan is megőrizte hibátlan mérlegét, így megnyerte a csoportot. Szaúd-Arábia együttese búcsúzott a tornától.

  SZAÚD-ARÁBIA - SPANYOLORSZÁG 0-1 (0-1)