Spanyol foci szerelmeseinek
 • DONGUBA
  #14
  hétvége a Real Madrid számára fekete-nap volt, az Espanyol a mennybe ment, és vezeti a spanyol pontvadászatot 3 forduló után, míg a Depor és a Valencia végre simán vette az akadályokat.

  Nagy meglepetéssel kezdődött a Primera Division 3. fordulója, bár az előjelek alapján is izgalmas mérkőzésre lehetett számítani a barcelonai Espanyol - Real Madrid mérkőzésen. A fővárosiak két forduló után veretlenek voltak még, ám hét közben leszerepeltek a Leverkusen otthonában, míg az Espanyol régóta nem látott jó formában kezdte az idényt.

  A vége 1-0 lett az Espanyolnak, pedig……..César kétszer is kifogta Tamudo büntetőjét, és Ronaldo is kapott egy tizenegyest, mégsem tudott élni a lehetőséggel, nem úgy, mint Rodriquez, aki az elmúlt fordulóban mesterhármassal segítette csapat 4-1-es győzelmét a Betis ellen, s most is sikerült neki a góllövés, Tamudo beadása után.

  A \"galaktikusok\" a végé még két pirosat is begyűjtöttek, Samuel és Salgado révén, így egy héten belül már másodszor kellett megszégyenülten levonulnia a játéktérről. A kérdés adott: Átmeneti megingás, vagy egy mélyrepülés kezdete ez? A Barcelona - Madrid párharc hétvégi győztese viszont a begyűjtött három ponttal a táblázat élére ugrott, miután a másik párharc döntetlennel zárult Madridban.

  A másik két szombati mérkőzésen is a hazaiak győztek. Hiába vezetett kétszer is a Betis az Osasuna vendégeként, a házigazdák mindkétszer képesek voltak felállni, sőt Milosevic révén - aki a 2. fordulóban is győző volt a Depor otthonában - a 81. percben a győzelmet is megszerezték.

  A Valenciának könnyebb dolga volt, Di Vaio kettő és Mista egy találata mellett belefért Arteta szépítése, így is simán győztek a Real Sociedad ellen.

  Végre győzött a Deportivo! A Liga egyik esélyese - legalábbis annak számított még a bajnokság kezdete előtt - az Athletic Bilbao otthonába látogatott. Iraola gólját a hazaiak részéről 1 perc alatt kiegyenlítette Pandiani, majd, Luque a 90. percben bebiztosította az nagyon fontos győzelmet a galíciai csapat számára.

  Fordulatos csatában győzött a Zaragoza. Javi Moreno révén már a második percben vezettek a hazaiak, ám az Albacete Pacheco révén a 33. percben egyenlített, majd még a szünet előtt át is vette a vezetést Redondo jóvoltából. A második játékrészben Moreno egyenlített ismét, sőt Savio és Sanchez révén 2 góllal el is húztak amire már csak egy válasz érkezett Castro részéről a 89. percben. Sokáig nyílt volt a Mallorca - Málaga meccs is. Edgar szerzett vezetés a malagaiaknak, a 23. percben, amire csak a 70. minutumban tudott felelni a Mallorca Delibasic révén. Végül mégis a vendégek örülhettek, mivel Wanchope a 80. percben megszerezte a Málaga győztes gólját.

  A Getafe ismét kikapott a , ezúttal a 10 emberrel játszó Numancia vendégeként, a Villarreal az utolsó percben kaparintotta meg az egyik pontot a Santander ellenében az eddig igencsak mellőzött Sony Andersson révén, míg a Sevilla könnyedén lépett túl a Levanten.

  A 3. forduló mérkőzései:

  Espanyol - Real Madrid 1-0 (1-0)
  gól: Rodriguez (42.)

  Osasuna - Real Betis 3-2 (0-1)
  gól: Aloisi (53.), Melli (70., öngól), Milosevic (81.), illetve Melli (32.), Edu (63.)

  Valencia - Real Sociedad 3-1 (1-0)
  gól: Di Vaio (37., 51.), Mista (72.), illetve Arteta (83., tizenegyesből)

  Numancia - Getafe 1-0 (1-0)
  gól: Romero (6.)

  Zaragoza - Albacete 4-3 (1-2)
  gól: J. Moreno (2., 53.), Savio (58.), Sanchez (69.), illetve A. Pacheco (33.), Redondo (40.), Castro (89.)

  Mallorca - Málaga 1-2 (0-1)
  gól: Delibasic (70.), illetve Edgar (23.), Wanchope (80.)

  Santander - Villarreal 1-1 (0-0)
  gól: J. Moreno (90.), illetve S. Anderson (60.)

  Sevilla - Levante 3-0 (1-0)
  gól: Renato (20.), Baptista (46., 53.)

  Atlético Madrid - Barcelona 1-1 (0-1)
  gól: Fernando Torres (48.), illetve Van Bronckhorst (21.)

  Athletic Bilbao - Deportivo La Coruna 1-2 (0-0)
  gól: Iraola (55.), illetve Pandiani (56.), Luque (90.)

  A 4. forduló párosítása

  Albacete - Mallorca
  Barcelona - Zaragoza
  Betis - Bilbao
  Deportivo - Valencia
  Real Madrid - Osasuna
  Real Sociedad - Santander
  Getafe - Espanyol
  Levante - Atlético Madrid
  Villarreal - Sevilla
  Málaga - Numancia