Spanyol foci szerelmeseinek
  • DONGUBA
    #14
    hétvége a Real Madrid számára fekete-nap volt, az Espanyol a mennybe ment, és vezeti a spanyol pontvadászatot 3 forduló után, míg a Depor és a Valencia végre simán vette az akadályokat.

    Nagy meglepetéssel kezdődött a Primera Division 3. fordulója, bár az előjelek alapján is izgalmas mérkőzésre lehetett számítani a barcelonai Espanyol - Real Madrid mérkőzésen. A fővárosiak két forduló után veretlenek voltak még, ám hét közben leszerepeltek a Leverkusen otthonában, míg az Espanyol régóta nem látott jó formában kezdte az idényt.

    A vége 1-0 lett az Espanyolnak, pedig……..César kétszer is kifogta Tamudo büntetőjét, és Ronaldo is kapott egy tizenegyest, mégsem tudott élni a lehetőséggel, nem úgy, mint Rodriquez, aki az elmúlt fordulóban mesterhármassal segítette csapat 4-1-es győzelmét a Betis ellen, s most is sikerült neki a góllövés, Tamudo beadása után.

    A \"galaktikusok\" a végé még két pirosat is begyűjtöttek, Samuel és Salgado révén, így egy héten belül már másodszor kellett megszégyenülten levonulnia a játéktérről. A kérdés adott: Átmeneti megingás, vagy egy mélyrepülés kezdete ez? A Barcelona - Madrid párharc hétvégi győztese viszont a begyűjtött három ponttal a táblázat élére ugrott, miután a másik párharc döntetlennel zárult Madridban.

    A másik két szombati mérkőzésen is a hazaiak győztek. Hiába vezetett kétszer is a Betis az Osasuna vendégeként, a házigazdák mindkétszer képesek voltak felállni, sőt Milosevic révén - aki a 2. fordulóban is győző volt a Depor otthonában - a 81. percben a győzelmet is megszerezték.

    A Valenciának könnyebb dolga volt, Di Vaio kettő és Mista egy találata mellett belefért Arteta szépítése, így is simán győztek a Real Sociedad ellen.

    Végre győzött a Deportivo! A Liga egyik esélyese - legalábbis annak számított még a bajnokság kezdete előtt - az Athletic Bilbao otthonába látogatott. Iraola gólját a hazaiak részéről 1 perc alatt kiegyenlítette Pandiani, majd, Luque a 90. percben bebiztosította az nagyon fontos győzelmet a galíciai csapat számára.

    Fordulatos csatában győzött a Zaragoza. Javi Moreno révén már a második percben vezettek a hazaiak, ám az Albacete Pacheco révén a 33. percben egyenlített, majd még a szünet előtt át is vette a vezetést Redondo jóvoltából. A második játékrészben Moreno egyenlített ismét, sőt Savio és Sanchez révén 2 góllal el is húztak amire már csak egy válasz érkezett Castro részéről a 89. percben. Sokáig nyílt volt a Mallorca - Málaga meccs is. Edgar szerzett vezetés a malagaiaknak, a 23. percben, amire csak a 70. minutumban tudott felelni a Mallorca Delibasic révén. Végül mégis a vendégek örülhettek, mivel Wanchope a 80. percben megszerezte a Málaga győztes gólját.

    A Getafe ismét kikapott a , ezúttal a 10 emberrel játszó Numancia vendégeként, a Villarreal az utolsó percben kaparintotta meg az egyik pontot a Santander ellenében az eddig igencsak mellőzött Sony Andersson révén, míg a Sevilla könnyedén lépett túl a Levanten.

    A 3. forduló mérkőzései:

    Espanyol - Real Madrid 1-0 (1-0)
    gól: Rodriguez (42.)

    Osasuna - Real Betis 3-2 (0-1)
    gól: Aloisi (53.), Melli (70., öngól), Milosevic (81.), illetve Melli (32.), Edu (63.)

    Valencia - Real Sociedad 3-1 (1-0)
    gól: Di Vaio (37., 51.), Mista (72.), illetve Arteta (83., tizenegyesből)

    Numancia - Getafe 1-0 (1-0)
    gól: Romero (6.)

    Zaragoza - Albacete 4-3 (1-2)
    gól: J. Moreno (2., 53.), Savio (58.), Sanchez (69.), illetve A. Pacheco (33.), Redondo (40.), Castro (89.)

    Mallorca - Málaga 1-2 (0-1)
    gól: Delibasic (70.), illetve Edgar (23.), Wanchope (80.)

    Santander - Villarreal 1-1 (0-0)
    gól: J. Moreno (90.), illetve S. Anderson (60.)

    Sevilla - Levante 3-0 (1-0)
    gól: Renato (20.), Baptista (46., 53.)

    Atlético Madrid - Barcelona 1-1 (0-1)
    gól: Fernando Torres (48.), illetve Van Bronckhorst (21.)

    Athletic Bilbao - Deportivo La Coruna 1-2 (0-0)
    gól: Iraola (55.), illetve Pandiani (56.), Luque (90.)

    A 4. forduló párosítása

    Albacete - Mallorca
    Barcelona - Zaragoza
    Betis - Bilbao
    Deportivo - Valencia
    Real Madrid - Osasuna
    Real Sociedad - Santander
    Getafe - Espanyol
    Levante - Atlético Madrid
    Villarreal - Sevilla
    Málaga - Numancia