Amikor az érzékszerveid becsapnak...vagy mégsem?!
  • Random_
    #20
    Pontosan igazad van. Erre tipikusan jó példa a délibáb amit sokszor úgy tűnik vizes tócsa az úton holott csak érzéki csalódás.

    Amúgy olykor előfordul velem gép elött, hogy hirtelen a billentyűzet előre hátra mozog a szemem elött. Mintha én nézném közelebbről majd újra messziről. Ez előfordult akkor is ha nem votlam kimerül szellemileg.

    Az érzékszerveink gyakran megviccelhetnek.
    Faterom más fiatal kora óta nem érez se szagot se illatot de mégis néha beugrik neki valam illat amit akkor én ne érzek. Vele előforult olyan is, hogy álmában úgy érezte mintha elhagyta volna a lelke a testét. Persze ő jobban hisz az ilyen misztikus dolgokban és ez is közrejátszhat.

    Egy maximálisan realista gyakorlatias ember nem fog ilyeneket érzékelni.

    Volt olyan, hogy előző lakásunkban időnként minden ok nélkül kinyílt az előszoba ajtó pedig nem volt huzat és csukva is volt az ajtó, amikor ezt egyre jobban figyeltük el kezdtünk gyanakodni szellemre mert elötte nem sokkal halt meg ez egyik szomszéd aki nem kedvelt minket.

    Időnként olyan dolog fordul elő velem, hogy ha lefekszek aludni ritkán, de néha összerándul az egész testem. Mintha valami megrázott volna ezektől szoktam parázni.

    Egyik kolleganőm nagyon hisz a szellemekben és őrangyalokban és ő azt szokta mondani, hogy olyankor valami szellem tevékenykedik körülöttem. Álítólag ő lát gonosz szellemeket is.

    Ezek elég meredek dolgok és aki nem hisz benne soha nem is fog aki meg hisz benne az mindenbe bele tudja magyarázni a földöntúli és szellemes dolgokat.