gunji#7903#7892: Nekem akkor szokott villogni így, ha ellenséges csoportok jutottak fel a fedélzetre és próbálják átvenni a hajó részrendszereinek irányítását (boarding party).
Az EVE-hez: nem próbáltam még, pedig csábítottak korábban. Nem akartam egy újabb játékot kezdeni, amíg a jelenlegi kettőben vannak befejezetlen terveim, illetve amíg az az új játék nem jobb a mostaniaknál. A másik dolog, ami elriaszt az EVE-től, hogy ha kilövik a hajómat, akkor az véglegesen megsemmisül, vele együtt rengeteg pénz és hónapokig tartó gürcölés.
Star Trek vs gazdaság: na ez a Föderáción belül egy nehéz kérdés. Nincs pénz, az emberiség túllépett a birtoklási vágyon, a replikátorok a megélhetéshez szükséges dolgokat (étel, ital, ruha) mindenkinek elő tudják állítani, nincs éhínség, hiány, járványok. De mégis nehéz elképzelni, hogy ez hogy működhet, miért dolgoznak az emberek, vagy hogyan kapcsolódik ez a föderáción kívüli pénzt használó világokhoz (pl kereskedelem).
S ezt egy játékban implementálni meg aztán tényleg nehéz, az energy credit erre egy jó ötlet talán. Szélesebb körű bányászat jó lenne, de azt valahogy be kellene illeszteni a folyamatokba, ahhoz meg a játékot át kéne valahogy dolgozni.
De dobjuk össze a pénzt, vegyük meg a játékot, aztán kiegészítjük minden széppel és jóval, ami hiányzik belőle