-
1.: Nem a választék fáj, csak az, hogy ha ennyire szerteágazó lesz a hajók rendszere, akkor annak legyen alapja, és legyen felépített, működőképes háttere is. Az, hogy hetente cseréled le a hajódat elég meredeknek tűnik, ahogy föderációs oldalról az is furán venné ki magát, hogy egy működőképes és harcképes hajó a hangárban dekkoljon, mert a "kapitánya" éppen egy másik játékszerével van kint. Innentől kezdve az a megállapítás, hogy minél nagyobb a választék, az pozitívan befolyásolja a játékélményt nem igaz.
Nem lenne jó, ha a hajóidat úgy váltogathatnád, mint a ruháidat. Érezd, hogy egy hajó kapitányának lenni nagy megtiszteltetés, és igenis, becsüld meg, amit a feneked alá toltak (vagy toltál)...
2.: Én tipikusan az a játékos vagyok, akit nem érdekel a "legjobb", én például föderációsként sose hajtanék a Sov. osztályra. Eve onlineban is a Tempestel jártam küldizni, pedig az nem egy jó küldizős hajó, a Typhoon sokkal alkalmasabb nála erre. Nekem viszont a Tempest volt a szívem csücske, ezért azzal mentem. Persze ehhez az kellene, hogy legyen is realitása ennek. Az Eve-ben ez volt/van sajnos elszúrva, mert akadnak hajóotípusok, amik egyértelműen X vagy Y dologra jók, sőt, olyan is van, hogy egyikre sem. Az ilyesmit pedig csak növeled azzal, ha nagyon szerteágazó lesz a hajóválaszték.
3.: A kis választék nem azt jelenti, hogy 1 hét alatt beleülhetsz a "legjobb" hajóba. Sőt. Én abban reménykednék, hogy egyáltalán ne lehessen rövid idő alatt jobb hajóba ülni, igenis meg kelljen küzdeni az "előléptetésért", érezze az ember, hogy most elért valamit. Ebből a szempontból megint az Eve-et hoznám fel, ahol ezt a tanulás valós idejűségével oldották meg. Ott egy igazán nagy hajóba, mint a Dreadnought vagy Carrier csak cirka egy év után ülhetsz be. De egy ilyen capital ship nem is mindennapos látvány, nem fogsz naponta találkozni vele - hacsak nem egy olyan corpba vagy, amely megengedheti magának, hogy egy flottát tartson fent belőle, és te közöttük dolgozhatsz.