• [NST]Cifu
    Egy hajón bármennyi játékos lehet és bármelyik részén csataidőn kívűl, viszont irányítani csak 1 játékos irányíthatja és az NPC legénység.

Magyarul 1 ember = 1 hajó.

Félre értesz. (Voltam már komoly klánban és persze rengeteg óvoda guildba is kerültem már, de azok futókapcsolatok voltak:) )

Ha voltál normális, komolyabb klánban, akkor nem értem, hogy jöhet elő olyan szöveg, hogy valaki parancsokat osztogasson neked, miközben ugyanolyan fizető játékos vagy mint ő. Nem kell elfogadni a klánelvű működést, de én még nem láttam sehol működőképes, hatékony, nagy létszámú klánt, ahol nincs kialakított hierarchia. Ebbe pedig beletartozik az, hogy bizony valaki meg fogja mondani, hogy most mit kell csinálnod. Természetesen dönthetsz úgy, hogy nem kérsz ebből, de akkor nem is fogod elérni azt a szintet a játékban, mint amit ezek a nagy létszámú klánok nyújtanak. Ez viszont már egyéni játékstílus kérdése.

Nem ugyanaz megvállasztani a ruhád és skilljeid, majd beállni kiskatonának és robotként parancsokat teljesíteni, hiába vagy egy komplex közösség része, mint megvállasztani a ruhád, skilljeid, hajód, átépíteni majd irányítani és csak ez után beállni a mókuskerékbe, ami a flotta és a bázis építéséből áll. A mondatom első részében felvázolt koncepció is jó lehet, de az egy SW Battlefront lenne vagy egy Battlefield 2142, nem pedig egy bonyolult avatar építős MMO.

Az SW Battlefront vagy a Bf2142 egy multi-FPS, és nem MMO, nem tudom, hogy sikerült összehozni a kettőt, közük nincs egymáshoz. Ezért mondtam, hogy egy súlyos prekoncepció hogy be akarod skatulyázni azt, hogy a Cryptic elképzelés egy "bonyolult" avatar MMO lenne, a Perpetual féle meg "Second life", illetve most meg valahogy Bf2142...

Összesítve a véleményem a perpetualos dolgot bármennyire is fényezzük, sokkal sekélyesebb, mint a Cryptic terve.

Ezen véleményeddel a jelek szerint legalábbis itt, egyedül vagy...