• Xbluereaper
    #574
    Én is így teszek MMO-kban, nem vagyok (szerintem) bunkó. Ha teamben vagyok egy honfitársammal + egy angolul beszélő játékossal, akkor nyílván nem magyar a közös használt nyelv és én is megpróbálok csiszolatlan angolomat használva 'együtműködni'. (Véleményem szerint a svéd és magyar közösségek angol nyelvtudását felesleges összehasonlítani. Szerintem minden tanult ember tudja, hogy miért.)

    Az iratlan szabályok nem szabályok. Sokan nem tudták és nem is akarták kitalálni az offical oldal fejlesztőinek vagy kiadóinak gondolatát, én sem, a többi magyar sem és a többi nemzeti közösség sem.

    A topicot már megnyitottam, volt egy-két hozzászólás, majd azt is lezárták:)

    A majdani egy szerveres STO-t tekinthetjük egy egész társadalomnak, de ez a társadalom két elkülönített oldalra (UFP - Klingon Frakció) lesz osztva és ezen belül is lesznek szövetségek, nemszövetségek, ráadásul még ezen túl is vannak csoportosulások (guildek), amiket flottáknak hívnak. Tehát sok kis közösség lesz az egy nagyban.. nemzetiek és nemzetköziek. Ebből kiindulva a közös társadalom egy MMO-ban csak fogalom, nem gyakorlat. Hogy szélsőséges példát hozzak: egy ukrán flottában nagy valószínűséggel a kutya nem fog veled angolul beszélni, ezért nem keresed a társaságukat, ők sem a tiedet, mégis mind ketten jól elboldogultok egymás nélkül:P

    Mindenkit úgysem érthetsz meg a játékban. Megeszem a kalapom, ha a játékosok több mint 70%-ka beszélni fogja az angolt.