• Curze
    #573
    MMO-kban és a való életben is intelligencia kérdése, hogy az egy társaságban lévő emberek olyan nyelvet beszéljenek, amit mindenki megért. Vagy ha nincs ilyen, akkor egy "kinevezett" közös nyelvet használnak.
    Németországban angolul beszélgettem német kollégákkal egy asztalnál. Leült oda még pár figura (németek) és amint meghallották, hogy mi angolul beszélünk, ők is átváltottak. Egymás között is.
    Anno SWG-ben pl egy svéd guildben voltam, és akárhányszor felmentem ventrire, vagy beköszöntem a chatre, átváltottak angolra. Kérés nélkül. Egymás között is angolul beszéltek a jelenlétemben, hogy ne érezzem kívülállónak magam. Meg kell mondjam nagyon jóleső érzés.

    Minimum elvárás, hogy egy angol nyelvű fórumon a társalgás nyelve az angol. AZ hogy magatoknak nyitottatok topicot, vagy hogy magyar nyitotta magyaroknak, az nem mentesít sem az írott, sem az íratlan szabályok alól.

    Ne nyiss topicot "bad cryptic" néven, hanem fejleszd inkább az angolodat. Hidd el sokkal gazdagabb, és sokrétűbb élményben lesz részed, ha minden társadat megérted a játékban és a fórumon egyaránt. A játék üzeneteiről, neadjisten sztorijáról már nem is beszélve. ;)