-
lammaer #40525
A "script tagadásról"....
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Elöljáróban: informatikus végzettségű, 20 éve dolgozó szoftvertesztelő/java programozó/business analyst vagyok.
Megnéztem a videót, számomra az teljesen evidens hogy bármit meg lehet csinálni egy játék kódjában programozói olalról. Az amit a srác az activision szabadalom kapcsán percekig ecsetel jó esetben 3 sor kód (csak nagy vonalakban, kb egy IF feltétel a játékos valamely paraméterére - mondjuk winrate - majd egy változó pl szórás módosítása). Azon scak röhögni tudok hogy az activision erre még szabadalmat is csinált, mert annyira nem nagy durranás mintha valaki szabadalmaztatná mondjuk a kalapácsot.
Amit én tagadok a WOT kapcsán az az, hogy ilyen manipulációkra szükség lenne egyáltalán, annak ismeretében (!!!) hogy NYILVÁNOS (!!!) az a fajta véletlenszerüség, ami pont a videóban is emlegetett játékosok kiegyensúlyozását szolgálja.
Konkrétan a +-20% ami az átütésre/sebzésre vonatkozik, valamint a normál eloszlású szórás a célkörön belül.
Ez a 3 számomra bármiféle anomáliát tökéletesen megmagyaráz, ezek mellett semmi szükség nincs sumákolós titkos beavatkozásokra, mert ezek önmagukban nagyban csökkentik a játékosok képességeinek hatásait. Ezért van az hogya játékosok winrateje (legjobb kontra legrosszabb player) mondjuk 40-60% közt szór, nem pedig 20-80%.
A maradék meg az hogy ez nem 1v1 játék.
Amin állandóan lovagoltok - és ezt nevezheted "script tagadásnak" - hogy konrétan a TE winratedet manipulálnák, számomra nonszensz.
Az az egyértelmű tény hogy a jobb játékosok winrateje hosszú távon mindig magasabb mint a rosszabbaké, számomra minden összeesküvéselméletnél erősebb.
Plusz azt valahogy mindig elfelejtik az emberek hogy a WOT nem 1v1, hanem 14v14, tehát egygyőzelem vagy vereség nem kizárólag RÓLAM szól.
Az az elképzelés hogy a csatában lévő 27 másik WOT játékosnál eleve azért dönti el hogy ki fog nyerni, mert ENGEM akar szopóágra tenni a wargaming számomra értelmetlen. Senki sem ennyire fontos a wargamingnak.
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2021.12.23. 11:55:26