Chak#37631
Főleg h a naquadah-val ellentétben ami energiát is tárol, a dilithium nem tárol energiát, és nem robban fel spontán. Kb mintha vennél vaalmi semmit mondó kristályos fost amit árulnak a nyakláncnak meg akárminek simán random lerobbantaná a fejed. De majd úgyis kimagyarázzák magukat.
Elgondolkodtam h milyen hatása is lehetett ez a föderációra. Feltételezve h a nagy lelőhelyek megsemmisültek, és csak az aprólék maradt meg amit az első részben árulnak is az orionok, szép lassan kifogytak, és a gazdaság is beleroppanhatott.
Mai párhuzammal élve, ha most az összes olaj lelőhelyet a bolygóról hirtelen eltüntetnénk nagyon hamar bedőlne minden. Háborúk törnének ki, és a maradékon marakodna mindenki. S bár az elektromos verdák korát éljük, annyi még nincs h kiváltaná egyik pillanatról a másikra a belsőégésűeket. Szerintem így nézve hihető ami történt. Csak kérdés h egy epizód alapján levonva a következtetést h a mágikusan felrobbant nem robbanó kavicsok story életképes-e vagy sem.
Annyit hozzá tennék h valamikor a 70es években Roddenberrynél ez a bedől a föderáció a dili miatt, és Kirk majd helyre teszi ötlete felmerült, de hamar kukázta is. Amit kb 30 évvel később újrahasznosítottak az Andromédánál.
Most pedig Kurtzman is.
Jar Jar pedig a mozi filmeknél hasznosította újra a Star Trek 2 story-t. Csak nyomott rá egy csavart. Nála nem Spock hal hősi halált hanem Körk. Spock inkább bealázta az összes akció sztárt a harci jeleneteivel lol. Végül h ne kelljen Abramsnak csinálni egy Szörcs fór Körk filmet, inkább bedobta a mágikus vért ami feléleszt mindent, és ezzel le is tudta az egészet.
Megint túl sokat agyaltam, és írtam.