• Chak
    Attól h igénytelenek a nézők, még nem kéne egy ilyen méretű franchise is lehúzni. Persze nem is a csoda gomba a fő probléma. Az egész hozzá állásukkal baj van. Az egyik pillanatban erősködnek h a fanoknak készítik meg h kánon hű, a kövi nap már egészen máskép reagálnak. Mint valami politikus aki ép arra felé hajlik amerről a csekk érkezett éppen. Ez még a kelvin filmeknél is jelen volt, az egyik nyilatkozatban szarok a fanokra stilusban nyomták, aztán már egy idő után nem így nyilatkoztak kókler Abramsék. Ön magában a gomba story egészen élvezetes és menő lenne, ha nem egy 50 éve fenálló storyba próbálnák beilleszteni amiben soha, de soha még említés sem volt ilyen überfejlett techről aminél egyedül az iconian kapuhálozat a fejlettebb. Így ez nem más mint történelem hamisítő kánon romboló story elem. (ha már kánon, van facebookon egy discovery csoport, abban bárki aki említést tett arról h kánonba ütközik a sori. Azt teljes erővel kezdik üldözni, kanonistának, mint valami szektásnak bélyegzik, és máglyára vetik.) A klingonokról ne is beszéljünk. Újra dizájnolnak valamit ami 40 éve van, és amit még az Enterpriseban is még jobban megmagyaráznak. Ez a újra feltalált klingon meg annyira szét van maszkírozva h sem beszélni, sem pedig mimikázni nem tudnak benne a színészek. Ha meg azt nézem h fogsz egy bat'leth vagy egy klingon-t, ne talán egy jó öreg bop-ot, és kirakod valahová, még a nem st néző is tudja mi az és honnan van. Ez a discovery klingon és hajóik meg ha kiszedném és kiraknám a placra, nem lenne más mint valami generic scifi maket, valami űr orkokkal. Ezért is szoktam mondani h az egész bűzlik attól h megpróbálták újra feltalálni a spanyol viaszt effektus. Nem sikerült. Talán majd s2ben javítanak a dolgokon. Egyébként ez a spanyol klingon és verdáik ha valami tök új faj lenne, semmi problémát nem okozna. De így önmagában meg nem mondanák h ez klingon ha valaki nem látta a sori-t. A mirror történet száll viszont adja jól, és az nagyon élvezhető haha. Trek mindig is epizódikus, történeteket elmesélő formulával operált, és azzal működik is. Dsc viszont egy évad egy story formulával operál, ez sem biztos h jó neki. Az én nezetemben a kissé bohókás Orville trekesebb mint bármi amit a cbs jelenleg elénk tudott rakni.

Ez a spanyolkodás sem egyedi, ha csak képregény fronton körbe nézünk, lassan megszámlálhatatlan példát látunk arra h egy jól befuttatott nevet kihasználva copy paste combóval kreálunk valami "újat". Lásd pl pókember 20 másik varriánsa vagy a mai divatnak megfelelő férfiból női karakter lesz mert az jó alapon. Stb, stb. De érthető, mások munkáján élősködve hamarabb jön a latinum mintha ki kéne találnom új és egyedi karaktereket vagy tv sorozatokat.
    Ma is kisregény lett. Elnézést. Szvsz. :D

várom S2-t h abban mit alkotnak. Volt valami kép a neten amin egy klasszikus D7 volt látható. Azt nem tudom h fake vagy real volt-e a kép. Megtaláltam, inkább K't'inga mint D7.

Utoljára szerkesztette: Chak, 2018.10.13. 18:12:09