• Shion
    Plusz az EVE Online hátránya, hogy az offline skill fejlődésnek köszönhetően soha az életben nem fogod utolérni a régi játékosokat. Ha csak egyetlen egy hajótípusra koncentrálsz, akkor is 1-2 év mire minden fontosabb skill 4-es vagy 5-ös szinten lesz. És ekkor csak egy hajóhoz fogsz érteni, ami igencsak frusztrálni fog, amikor mások tudnak jönni 4-5 féle hajóval egy-egy megmozdulásra. Anno kíváncsiságból kiszámoltam, hogy a játékban elérhető skill-eket mindent kitanulnám, mennyi idő lenne .... 100+ év jött ki :) Ezért is csinálják páran, hogy több karakterrel játszanak és mindegyik kari más-más dolgokra fókuszál (pvp kis hajóval, bányászat, kereskedés, kraftolás, pve farmolás, stb). Vagy amit a pénzesek játszanak, hogy régi játékosok accountjait átveszik sok 100 és 1000 dodóért és azt fejlesztik tovább, mint saját karaktert és spórolnak jó pár év játékot.

Én is imádtam a Eve részletességét és hangulatát, de a folytonos PvP, a folyamatos amortizáció (ha kilőnek, buksz minden cuccot, karid az utolsó mentési pontodon éled az akkor lementett skillekkel) és az elcseszett offline fejlődés miatt felejtős nálam is.

STO-ban egy karaktert fel tudtam húzni totál casual-ként 2 hét alatt úgy, hogy évek óta nem játszottam vele, a fejlődési sebesség egyáltalán nem érdekelt, mert inkább csak élveztem a hangulatát és próbáltam megérteni, mi minden változott évek alatt. Már 65-ös vagyok, már van valamennyi játék rutinom, de még mindig úgy érzem, hogy a játék 10%-át értem csak :)