BlackRose#8
nincs semmi kifogásom, hogy a nagyvállalati fejek is fejlesszék, sőt mindég is üdvözlöm azt, de csak akkor, ha a cél az, hogy a Linux jobb rendszer legyen, ezt a nagyvállalati fejek megtehetik annélkül is, hogy business stratégiát alakítsanak ki a rendszer körül. Ugyanis, hülyeség elvárni egy FREE as a Freedom rendszertöl, hogy pénzt lehessen rajta csinálni, ezért nem tudom elképzelni, hogy Linuxot falaki azért fejleszt, hogy pénzt keressen rajta. Vagyis merészelni fogom a következő képletet felállítani: MINNÉL ELTERJETEBB A LINUX ANNÁL KEVÉSBE FREE! És ez sajnos bizonyítva is lett már, probálj Red Hat-ot letölteni, vagy Suse Pro ISO-t, szerintem amikor Richard Stallman létrehozta a GNU-t és Linus Torválds megírta a kernelt, nem igy képzelték el a dolgokat.
Miért kell nekünk egy Windows Copy rendszer? Nekünk hackereknek a Linuxban megvan ami kell, programozhatunk ahogyan csak akarunk, az pedig, hogy holnap Linuxon használják a Photoshopot meg a Macromediát szerintem semmi szükség sincs, mert tökéletessen müködnek Windows alatt is (a Free software környezetet nem kell kommerciális software-l bepiszkolni) szerinted rendben van, hogy a Linuxon fut a Maya de nem GPL alatt, nincs nyitott forrás...? SZERINTEM NEM! Eladják méregdrágán, egy olyan rendszerre amit ingyen kaptak, ez nincs rendben még véletlen sem, de ezt csak azok értik akik tisztában vannak a FREE SOFTWARE fogalommal, FREE as in Freedom, tehát OK fizetünk a Maya-ért, de adják ide a sourcet, és engedjék meg hogy továbbfejlesszük... ez a GNU filozofia, aki munkára használja a gépet annak nics szüksége váltani, mert a Windows ma már jó rendszer, ha pedig a Linux elterjed akkor majd azt sem fogjuk győzni fodozni a virus támadásoktól éppen úgy mint a Windowsot.
HAGYJÁTOK A LINUXOT BÉKÉN itt arra gondolok, hogy ne keverjék a FREE és a Closed software-t, nekem semmi kifogásom a Closed software ellen, és Windowson keresem a kenyeremet, és nincs is bajom vele, hogy fizetek a software-ért de nem akarom, hogy a FREE softwaret tönkretegyék, pedig ha a Linux elterjed, és sokmillió user lesz a világon akkor majd valaki ezen keresni akar, és keresni is fog, azt pedig FREE software-el nem lehet, és ezért elfelejtheted majd a Linuxot mint free softwaret, mert tele lesz patented driverekkel, meg könyvtárakkal és csak a source ici pici részét fogod majd valaha is látni. A NAGYVÁLLALATOK CÉLJA A PROFIT, és fáj a ... egy FREE rendszerre.
fako: Hidd el, minden létező distibucióra kihatna a Stupid Joe OS felület felé menő fejlődés.