• BlackRose
    rendben van ez így. és remélem így is marad, vagyis a Linux free marad. csak egy pici korrekció (remélem nem haragszól majd) UNIX az csak specifikáció, nem létezik mind rendszer, ha jól emlékszek az utolsó originál OS az AT&T System V volt, azóta csak a specifikáció szerinti változatok léteznek (IBM AIX, HP-UX, Tru64, Sun Solaris, SGI IRIX, BSD, Linux, stb...)
    A Linux az a UNIX free implementációja mármint a kernel, az OS pedig a GNU/Linux, mert a GNU projekten belül a UNIX rendszereken megtalált programok nagyrészét ujrairták a GPL licensz allatt. Ezek igy bepakolva és még kisebb nagyobb változásokkal a Linux disztribuciók.
    Tehát egyetértek valad, hogy a kernel mindig free lesz, de a kernelbe nem kerülhetnek be majd a különböző dolgok mert nem lesznek free, ugyanigy könyvtárak sem, emlékezz csak vissza a Qt könyvtárra a KDE kezdetére stb. vagy a nemrég történt X86Free licenszváltozásra is... szerencse, hogy volt alternatíva, igy a disztribúciók lassan átváltanak az x.org-ra (a Fedora Core 3 már átváltott, de a SuSE is (Novell) vált pár holnapon belül, akkor mi van az SCO vs IBM, meg miért állt meg München Linuxra váltása (szerintem nem is kellet volna váltani) na de ha már igen akkor miért áll meg a vonat, mert 200+ védett szabvány van állítolag a Linux-ban. Na ez az ami nem kell...

Én azt használom ami a legjobban megoldja a problémáimat, sokszor az a Windows, a Linuxot meg azért szeretem mert Free, jó és a gépemet a kezembe érzem vele, nem vagyok Linux imadó, sem Windows utálló, mindkettőnek megvan a helye és megférnek egymás melett, az ami viszont bánt és az amiért CAD szerint itt mocskos CAPS LOCK-kal ordibálok, az hogy a kettőt keverik, és hogy a Linuxnak ezzel sokkal de sokkal nagyobbat ártanak mind a Windowsnak.